This is Freshheads Christmas Radio – Non Stop Fresh Christmas Hits

Pom, pom, pom… Zoals jullie van ons gewend zijn maken wij ieder jaar een Freshheads kerstwens. Speciaal voor onze 15e verjaardag hebben we onszelf overtroffen!

1+1=??
Tijdens de brainstorm kwamen enkele belangrijke punten naar voren. Ten eerste willen we natuurlijk groots uitpakken voor deze jubileumeditie. Daarnaast moet, zoals het heurt, We All Stand Together van Paul McCartney weer goed vertegenwoordigd worden én ontdekte we een gezamenlijke interesse voor slap ouwehoeren (we blijven toch Brabanders ).

En zo werd Freshheads Christmas Radio geboren. Een win-win situatie: alle Heads kunnen lekker 744 uur radio vullen met onze lievelingsmuziek en slap geouwehoer, en jullie kunnen hier van t/m 17 januari non stop naar luisteren!

 

 

Ok, hoe maak je eigenlijk radio?
Een radiostation uit het niets oproepen is voor ons geen dagelijkse kost. Dus hebben we flink wat voorbereiding getroffen om onze Freshheads Christmas Radio tot leven te brengen. Aan ideeën geen gebrek. Maar we moeten toegeven, radio maken is een vak apart. Stap 1 was simpel: een programma bedenken. In de eerste instantie was het idee om twee weken lang ‘We All Stand Together’ van Paul McCartney op repeat uit te zenden. Maar waarom zou je het jezelf makkelijk maken als het ook moeilijk kan? Radioitems om jaren zendtijd te vullen vlogen over de tafel: Harde tonen met Stefan Moonen, Wouts Weerbericht, Mike’s Moppentrommel, Amber Dijs draait ze Grijs, Van Zon in de Morgen voor een Dag Zonder Zorgen, Jacksons Five, Op de Fiets met ons Siets, Mindfulness met Stephan Strik, Thomas op de Toetsen en ga zo maar door.

Enkele goede radio ideeën maakt nog geen Giel Beelen. Een overvloed van Jäger Meister zorgde er niet voor dat onze heads begonnen te zingen als nachtegaaltjes. Onze kerst jingle inzingen bleek dan ook lastiger dan verwacht (VALS!). Maar enkele pizza avonden later hadden we de smaak te pakken. Alle Heads leverde hun lievelings (kerst)muziek aan. Tijdens dit proces kwamen we verrassende dingen over elkaar te weten: zo blijkt Michiel een Old Skool Hip Hop fan te zijn en kreeg Evert Harmeling het voor elkaar om 1,5 uur radio te vullen met Radio Vert Avec Evert (ja, dat zijn inderdaad liedjes die over ‘groen’ gaan). En om het nog spannender te maken zal ook het levenswerk van Roel & Evert Hilhorst zal in premiere gaan op Freshheads Christmas Radio: De Glijlijst. Na het verzamelen van alle muziek was het een kwestie van alles aan elkaar praten en voila: een radiozender is geboren.

 

☝️ Niek en Lindie zingen ‘We All Stand Together’ – de karaoke versie. Voor degene die het aandurft: dagelijks te horen van 8:30 – 9:00.

 

De ether in die handel
Wat heb je nu daadwerkelijk nodig om een radiozender in de lucht te krijgen?

  • Een abonnement op www.radio.co
  • Opname apparatuur
  • Youtube
  • Een Buma/Stemra licentie
  • 4 pizza’s
  • 1x friet bij Snackbar de Rotonde
  • No shame

En Paul McCartney dan?
Maak je geen zorgen, We All Stand Together zal dagelijks van 21:30 tot 08:30 op repeat staan. Meer goed nieuws: onder degene die het volhoudt om 2 weken non-stop te luisteren verloten we een Meet & Greet met Gijs van Zon (bekend van Van Zon in de Morgen voor een Dag Zonder Zorgen).

 

☝️ De opnames van Mike’s Moppentrommel, dagelijks te horen van 11:30 – 11:45.

 

Nieuwsgierig geworden? Je luistert Freshheads Christmas Radio hier van 18 december t/m 17 januari (en wellicht langer als we er geen genoeg van kunnen krijgen).

 

Programma

00:00 – 08:30 Nachtprogramma

08:30 – 09:00 Niek en Lindie

09:00 – 10:00 Van Zon in de Morgen voor een Dag Zonder Zorgen

10:00 – 11:00 Rockmuziek met Niek

11:00 – 11:30 Ze draait ze grijs ons Amber Dijs

11:30 – 11:45 Mike’s Mini Moppentrommel

11:45 – 12:00 Paul McCartney’s We All Stand Together

12:00 – 13:30 Radio Vert Avec Evert

13:30 – 13:45 Paul McCartney’s We All Stand Together

13:45 – 15:00 Vol over de kop, met Michiel’s Hip-Hop

15:00 – 17:00 Lekker Zwoel met Evert & Roel

17:00 – 17:15 Paul McCartney’s We All Stand Together

17:15 – 18:15 Harde tonen met Stefan Moonen

18:15 – 20:00 Paul McCartney’s We All Stand Together

20:30 – 21:30 Herrie met Gerrie

21:30 – 00:00 Nachtprogramma

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Amber Dijs Marketing & Communicatie