Dit is de nieuwe geleidehond.nl!

kngf
Een mega mooi doel, gemotiveerde mensen én ja HONDJES. Oftewel: een project naar ons hart. KNGF Geleidehonden zocht een online partner om samen nieuwe, innovatieve dingen mee te doen. De eerste stap? Vernieuwing van de website! En die kun je vanaf vandaag bewonderen.

Al 81 jaar zet KNGF Geleidehonden zich in om mensen met een beperking meer zelfstandigheid te bieden met een professioneel opgeleide hond. KNGF traint de honden, matcht deze zorgvuldig aan mensen met een visuele beperking, lichamelijke beperking, autisme óf posttraumatische stress stoornis.

Het opleiden van een hond kost veel geld en duurt twee jaar. Hiervoor is KNGF Geleidehonden afhankelijk van de bijdragen van donateurs. Jaarlijks worden er zo’n 200 pups geboren, en is er voor ieder hondje een vrijwillige pleeggezin nodig die hen het eerste jaar van hun opleiding een fijn thuis kan bieden.


Nieuwe website

Het huidige digitale landschap van KNGF Geleidehonden is door de jaren heen behoorlijk uit zijn voegen gegroeid. Met versnippering in content, pagina’s en subsites als resultaat. Aan ons de taak om structuur en overzicht terug te brengen en van geleidehond.nl weer een centrale plek te maken. Dé plek waar het unieke verhaal van KNGF Geleidehonden helder verteld wordt en je als potentiële donateur, vrijwilliger én cliënt snel de informatie kunt vinden die je zoekt.

kngf1

En wie kon ons beter vertellen waar behoeften aan is dan deze mensen zelf? Wij deden interviews met zowel donateurs, vrijwilligers en cliënten met een visuele beperking en namen hen mee in iedere fase van het ontwerpproces.

Toegankelijkheid

En dit bracht interessante insights met zich mee. Het beter toegankelijk maken van een website voor slechtzienden gaat verder dan het aanpassen van lettergrootte of contrast. Vanaf de eerste schetsen keken we samen met eindgebruikers naar de perfecte balans tussen design, functie en structuur. Door het maken van kleine technische prototypes toetsten we de site van brailleleesregel tot iPhone. Met als resultaat een website die stukken beter toegankelijk is.

usertest2

Tijdlijn

Het tijdspad van een hond in opleiding is heel duidelijk. Het hondje wordt geboren bij een fokgastgezin, verblijft het eerste jaar bij een puppypleeggezin en gaat daarna naar de ‘echte school’. Na twee jaar is de training voltooid en is de hond klaar om aan het werk te gaan. Ieder hondje doorloopt dezelfde fases, en in iedere fase zijn er middelen en vrijwilligers nodig. Het opleidingstraject van een hond hebben we daarom helder in beeld gebracht in een tijdlijn. Per fase wordt duidelijk wat er achter de schermen gebeurt en hoe jouw donatie of hulp hier concreet aan bijdraagt.

kngf

Toekomst

De nieuwe geleidehond.nl is niet het eindstation. Met dit als basis gaan we stap voor stap doorontwikkelen en uitbouwen. Op basis van gebruikerservaringen en analyses blijven we continu optimaliseren. De eerstvolgende stap wordt snel gezet en hopelijk kunnen we hier snel meer over melden!

En nu snel naar de website!

Klik hier

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR