Team FH over de slimme reis- app waarmee zij de Hackatrain 2017 wonnen

IMG_0996
Een treinreis naar Berlijn waarbij 63 digitale talenten 24 uur de tijd kregen om met een concept te komen. De vraag kwam van NS Internationaal: Hoe kunnen we de reisbeleving van de internationale treinreiziger verbeteren? Deelnemers kregen toegang tot data van NS, ProRail en het CBS. Team FH “The Helter Skelter Buzzards” pakte met hun concept unaniem de eerste plek. Wij spraken ze vandaag.

Guys. Gefeliciteerd met jullie overwinning. Maar wat hebben jullie nu precies gemaakt?
“Een app waarmee de internationale toerist op basis van zijn plek van aankomst en vertrek Europa kan ontdekken. Op basis van een initiële route worden mogelijke points of interests op een kaart geplot. Door deze toe te voegen aan je trip worden nieuwe treinroutes berekend.”

IMG_0997

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?
“Een service app voor op locatie of in de trein lag te veel voor de hand. Dit bleek ook uit de andere ideeen. We hebben ons daarom gefocust op inspiratie vooraf en tijdens de reis. Vergeet dat je met een trein moet en focus je als toerist op je reis en waar je naartoe wil.”


Hoe hebben jullie het uiteindelijk werkend gekregen?

“We hebben alle stations in Europa binnengehaald via meerdere API-calls naar de NSI API. We hebben deze via Google places weten te mappen naar lat long coordinaten. We berekenen de route van A naar B. Hierna hebben we op basis van goed bereikbare stations omliggende POI’s binnengehaald. Om een goed beeld te krijgen van de stations hebben we via de Flickr API foto’s van de stations en de POI’s binnengetrokken.”

IMG_0995

Wat vonden jullie – op dit idee na – het tofste andere idee?
“Het idee “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” voor kinderen. Op basis van de Google places API gekoppeld aan je oriëntatie en GPS locatie van je telefoon. Maar die was ook van ons :)”

Het eindstation is het vierdaagse Tech Open Air in Berlijn. Waar kijken jullie het meest naar uit?
“Slapen 🙂 er is op TOA een IBM Bluemix code challenge die interessant lijkt en een talk van Designit over de rol van een designer in combinatie met Artificial Intelligence.“

IMG_1006

De jury bestaande uit Sofie Drijver (NS Internationaal), Tobias Friedman (Deutsche Bahn), Harald Havenith (NS Internationaal), Joeri Langeveld (Aliens Are Among Us) en Joost Kampstra (we.Conect), waren onder de indruk van de werkende demo, het gebruik van bestaande data, het business model en de usability van de interface. Het eindstation van deze ‘hackathon in de trein’ was het vierdaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. The Helter Skelter Buzzards reizen naar huis met 3.000 euro.

Meer lezen over de Hackatrain 2017?

Klik hier!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR