Freshheads voor de klas tijdens wereldrecordpoging progammeren

programmeren
Ruim 11.000 Nederlandse schoolkinderen volgden vandaag door het hele land programmeerles! Hiermee is het bestaande Australische record van 9782 kinderen officieel verbroken. Zo’n zeshonderd gastdocenten, waaronder 8 Heads, stonden vanochtend voor de klas om de kinderen uit groep 7 en 8 wat codeer-skills bij te brengen.

De wereldrecordpoging programmeerles geven is een initiatief van Stichting CodeUur. Naast onder meer partners als Microsoft, Google, IBM en TU Delft verruilde ook Freshheads voor één ochtend het kantoor voor de klas. Wij maakten een Brabantse tour langs basisscholen in Rijen, Helmond, Eindhoven, Tilburg en Berkel-Enschot. En Trouw kwam even kijken hoe dát eraan toeging.

“Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er komt steeds meer behoefte aan technische expertises”, verklaart de stichting CodeUur, die de recordpoging organiseerde. “Kinderen worden daar nu nog onvoldoende voor opgeleid. Ze beschikken daarom vaak niet over de technische vaardigheden die ze nodig hebben voor de banen van de toekomst, of voor banen die een softwarecomponent bevatten.”

teacher-for-a-day

Het wereldrecord programmeren was de aftrap van de Europese Codeweek.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR