Quiet.nl genomineerd voor een DIA, maar wat is het precies?

Quiet_blog
Wist jij dat er in Nederland ongeveer 1,25 miljoen mensen in armoede leven, waarvan de helft langer dan 3 jaar? Quiet zet zich in om (stille) armoede in Nederland te verzachten. Samen realiseerden we Quiet.nl: dé online community waar halen, brengen en delen centraal staan. Uit meer dan 600 inzendingen is het geef- en- deelplatform genomineerd voor Dutch Interactive Award.

In de Quiet500 wordt onzichtbare armoede belicht
In 2013 verscheen voor het eerst de Quiet500. Anders dan de welbekende Quote500, wordt in dit Glossy Magazine niet rijkdom, maar juist de (onzichtbare) armoede vanuit verschillende kanten belicht. Het initiatief trok landelijk de aandacht en wist investeerders aan zich te binden. Ruim €50.000,- werd er opgehaald voor diverse Tilburgse armoedeprojecten. In 2016 zet Quiet de volgende stap. Het doel? Licht en lucht te brengen in de levens van mensen die financieel onder druk staan. Samen realiseren we dé online community waar halen, brengen en delen centraal staan.

Q_1_980

Quiet.nl is de marktplaats zonder geld
We noemen het ook wel de marktplaats zonder geld: een online platform waar het bedrijfsleven iets kan betekenen voor de mensen die het het hardst nodig hebben. Bedrijven kunnen eenmalig óf structureel een gift doen in de vorm van producten, diensten of donaties. Toen Quiet met dit idee bij ons kwam, waren we meteen enthousiast. We ondersteunen met kennis en expertise in online vraag- en aanbodplatformen en financieren deels mee.

We deden onderzoek, spraken veelvuldig met de doelgroep, hielden interviews en liepen mee bij de Voedselbank. Het resultaat is een online platform waarop (lokale) bedrijven – altijd gratis – hulp, producten en diensten kunnen aanbieden aan mensen die nét dat beetje extra goed kunnen gebruiken. Voor ondernemers is het een kleine moeite om iets terug te geven aan de gemeenschap. Zo bieden kappers met liefde een knipbeurt aan, horecagelegenheden een kop koffie en laat de Beekse Bergen het gezin een dag genieten in het safaripark.

Hoe het werkt? Via het platform plaatst het bedrijfsleven hun aanbod. Op basis van persoonlijke interesses en behoeften krijgen gebruikers de aanbieding in hun mailbox. Deze kunnen ze eenvoudig online accepteren en aan de hand van een SMS-code verzilveren. De ambitie is dat in de toekomst niet alleen bedrijven aanbiedingen doen, maar dat ook gebruikers talenten en krachten bundelen om armoede te verzachten.

blog_beeksebergen

Klein starten met een pilot bij de Tilburgse Voedselbank
Quiet.nl is een start-up dat op dit moment een pilot draait met mensen van de Tilburgse Voedselbank. Het platform is opgezet als een ‘lean start-up’. Met minimale middelen en binnen een korte doorlooptijd is de eerste versie (Minimum Viable Product) ontwikkeld.

Dutch Interactive Awards
De Dutch Interactive Awards zijn de awards voor online Nederland. Uit de bijna driehonderd inzendingen van 149 bureaus worden vanavond de winnaars bekend gemaakt tijdens de awardshow in de Beurs van Berlage. Quiet en Freshheads zijn met het initiatief Quiet.nl één van de vijf kanshebbers in de categorie ‘Communities’.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR