Samenwerken aan de beste internetvoorzieningen op school

Screen Shot 2015-12-17 at 10.09.32
SURFnet is dé ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek. Zij stimuleren, ontwikkelen en exploiteren innovatieve ICT-oplossingen. Het doel? Een ICT-infrastructuur dat ervoor zorgt dat onderzoekers, docenten én studenten optimaal kunnen werken. Van interactieve colleges tot de beste internetvoorzieningen. Freshheads helpt SURFnet met online innovatie. Uitgelicht: eduroam en Mobipres.

eduroam: de allerbeste internetvoorzieningen
Internetten op scholen is lang niet altijd zo gemakkelijk geweest. Telkens opnieuw authenticatieprocedures doorlopen, ingewikkelde handleidingen en sleutelen in je instellingen is voor velen een herkenbaar ritueel. Met eduroam streeft SURFnet naar de allerbeste internetvoorzieningen voor studenten, docenten en wetenschappers. Inmiddels maken onderwijs- en onderzoeksinstellingen in meer dan 50 landen gebruik van de dienst.

eduroam

Met eduroam krijgen medewerkers en studenten middels een eigen inlogcode gemakkelijk en veilig toegang tot het vaste en draadloze netwerk binnen MBO’s, HBO’s, universiteiten, onderzoeksinstellingen en academische ziekenhuizen. Wij gaven de website een frisse look en verbeterde de algehele gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast ontwikkelden we eduroam Visitor Acces. Hierdoor krijgen bezoekers van een campus eenvoudig tijdelijke toegang tot het vertrouwde en betrouwbare eduroam WiFi netwerk. De onveilige “open wifi hotspots” voor gasten zijn door deze innovatie niet meer nodig. eduroam Visitor Access wordt op dit moment al door 25 instellingen gebruikt.

Mobipres: einde aan saaie colleges
Saaie, eentonige colleges of presentaties. We komen ze nog regelmatig tegen. Door hét publiek interactief te betrekken in de presentatie maakt SURFnet daar met Mobipres verandering in. 

Screen Shot 2015-12-17 at 10.11.27

Mobipres is een webapplicatie waarmee een docent of presentator het publiek interactief en realtime betrekt. Het publiek logt in via de laptop, tablet of mobiele telefoon in via de browser en krijgt zo toegang tot, door de presentator voor opgestelde, vragen. Zó kan de docent of presentator correctheid toetsen, maar ook stemmingen en meningen polsen. De resultaten komen realtime binnen en kunnen meteen gebruikt worden in de verdere presentatie.

Mobipres is ontstaan uit de wens om mobiel in de klaslokalen te omarmen. Een mooie showcase voor het onderwijsveld en zo opgezet dat het mogelijk is om de look & feel van de webapplicatie volledig te customizen per onderwijsinstelling.

Benieuwd hoe zo’n interactieve presentatie dan is? Onze accountmanager Raynor gebruikte Mobipres  tijdens één van zijn presentaties. En dat ging zó.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR