Kerst bij Freshheads, zó werkt het

Kerst bij Freshheads

Pom, pom, pom.. Het was alweer de tiende keer! In 2006 voor het eerst en inmiddels uitgegroeid tot een traditie. Ieder jaar rond kerst werken we aan iets speciaals. De Freshheads Kerstwens was deze keer niet online, maar bij ons in Tilburg te bewonderen!

Inspiratie
En dit jaar lieten we ons inspireren door hoe het ooit begon. In 2006 voor het eerst. Onze cameraskills lieten nog wat te wensen over, maar de essentie is altijd in ere gehouden. Al tien edities zijn kerstmis, Freshheads en Paul McCartney’s ‘We all stand together’ onafscheidelijk. Ieder jaar is het weer een uitdaging en geven we onszelf het doel nóg beter, leuker en creatiever te zijn. Dit jaar – in het teken van ons kerstwens jubileum – grepen we terug uit de oude doos en staken het in een nieuw jasje.

Benodigdheden:
– 5 beamers
– 50 meter kalkpapier
– Een stel ramen
– 6 laptops
– Geluidsinstallatie
– Adobe Premiere en After Effects
– 1 server (processing.org)
– 8 clients (processing.org)
– Green screen en een camera
– Paul McCartney’s “We all stand together”

Stap 1: iedereen voor  de camera
De eerste uitdaging was het verzamelen van filmmateriaal. We toverden een week lang onze lunchruimte om tot filmstudio. Eén voor één verschenen de Heads in kerstoutfit en met hun beste dansmoves voor het green screen.

Stap 2: videobewerking
Nadat alle beelden geschoten waren moesten de video’s gebruiksklaar gemaakt worden. Knippen, plakken, aanpassen, uitrenderen en cuen. Met Processing zorgden we ervoor dat er bij iedere loop (van 1 minuut pompompom) random Heads werden ingeladen. Iedere ronde was het dus weer een verrassing wie er op het raam verscheen. Om 18:00 uur startte het script en om 22:00 uur stopten de beamers automatisch met projecteren en het geluid met afspelen.

Stap 3: promo
Ondanks dat de kerstwens dit jaar voor het eerst offline was, wilden we onze klanten, relaties en familieleden wel laten weten dat we iets bijzonders in petto hadden. We schreven een script, trommelden wat acteur-heads op en maakten in samenwerking met Spread motion design een promovideo. Het kosten wat bloed, zweet en hier en daar een klein brandje. Maar hé dan heb je ook wat:

.

Stap 4: testen en installeren
We beplakten de ramen op de tweede verdieping van ons pand met kalkpapier. We installeerden de beamers in de ruimtes en zorgden ervoor dat alle laptops in sync met het juiste script verbonden waren met de beamers. Een laptop als server, 4 als video projector (2 ramen per laptop) en één bestuurde het geluid. Deze plaatsten we op het balkon (onder een doos) en speelden continu “We all stand together” van Paul McCartney mee af. (Sorry, buren!)

Resultaat
Het resultaat was van maandag 20 tot en met zondag 26 december, van 18:00 uur tot 22:00 uur, te zien. Heb je dat gemist? Bij deze:

Freshheads wenst iedereen hele fijne feestdagen en een succesvol nieuwjaar!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR