Vastgoedbooking.nl brengt flexibiliteit naar commerciële vastgoedmarkt

Blog_vastgoedbooking
Technologische ontwikkelingen laten ons anders nadenken over onbenut potentieel. Ze helpen ons slimmer en efficiënter om te gaan met alledaagse dingen. We gaan van bezit naar gebruik en hechten meer waarde aan flexibiliteit. We huren en verhuren via AirBnb, carpoolen via Snappcar en lenen gereedschappen via Peerby. Traditionele markten zijn in transitie. En dit geldt ook voor de commerciële vastgoedmarkt.

Commerciële vastgoedmarkt in transitie
In 2015 kent de Nederlandse kantorenmarkt een leegstandspercentage van ruim 15%. De markt van kantoren, winkel- en bedrijfsruimten bevindt zich al enige jaren in een dal. De economische crisis speelt hierin een rol, maar dat is zeker niet het enige. Ook nieuwe manieren van werken, demografische ontwikkelingen en digitale tools zorgen ervoor dat de vraag naar commercieel vastgoed een andere dimensie krijgt.

“Het nieuwe werken” of “De Urban Nomad” zijn trends die aantonen dat we flexibeler zijn als het gaat om een werk(plek) en efficiënter omgaan met tijd en ruimtes. We houden ons steeds minder aan vaste tijden en plekken. Bedrijven zoeken elkaar op en delen faciliteiten. Huurders zitten dan ook niet meer te wachten op contracten met jarenlange looptijd. De behoefte om meer op projectmatige basis gebruik te maken van (een deel van) een ruimte groeit, maar daar is de huidige vastgoedmarkt nog onvoldoende op ingesteld.

Vastgoedbooking.nl
Het gaat niet langer om de assets, maar om het management daarvan. En ondernemers Anne-Marie Segers en Jasmijn Groen zagen daar een kans. Zij vroegen zichzelf af hoe ze met behulp van een online platform flexibiliteit kunnen brengen naar de commerciële vastgoedmarkt. Freshheads mocht hen daarbij helpen.

Cut the middle men
Het resultaat is Vastgoedbooking.com, het vraag- en aanbodplatform voor flexibele huur en verhuur van commercieel vastgoed. Via het platform komen huurders en verhuurders direct met elkaar in contact en doen eenvoudig online zaken. Zonder vast te zitten aan jarenlange huurcontracten, zonder tussenkomst van een dure bemiddelaar.

Blog_VGB

Self service
Hiermee is Vastgoedbooking.nl een self service kanaal dat zowel potentiële huurders als verhuurders zelf de touwtjes in handen geeft. De verhuurder plaatst zijn eigen advertenties, beheert beschikbaarheid en heeft direct contact met de huurder. Zonder tussenpersoon plant de huurder een bezichtiging en kan zelf direct een huurovereenkomst afsluiten. Voor een dag, een week, een maand of een jaar.

www.vastgoedbooking.nl

Meer lezen over vraag en aanbod?

Klik hier

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR