Jeugdjournaals van over de hele wereld

Wadada News for Kids

Free Press Unlimited is van mening dat kids over de hele wereld op moeten kunnen groeien met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een open blik op de wereld. Met WADADA News for Kids zetten zij onafhankelijke en kindvriendelijke nieuwsprogramma’s op. Een prachtig doel waar wij ons steentje aan mochten bijdragen!

Free Press Unlimited
Overal ter wereld vind je kinderen die staan te popelen om te ontdekken wat er speelt in de wereld. Toch zijn er in de meeste landen geen journaals of opinieprogramma’s speciaal voor kinderen. In samenwerking met Free Press Unlimited zorgt WADADA News for Kids ervoor dat jonge kijkers wereldwijd toegang hebben tot nieuws, opinies en verhalen die geschikt zijn voor hun leeftijd.

Wereldjeugdjournaal
WADADA News for Kids is een internationaal en crossmediaal netwerk met een online nieuwsredactie dat 24/7 draait. Met als doel jonge kijkers te informeren over internationaal nieuws, helpen zij 15 landen bij het creëren en distribueren van lokale jeugdjournaals. Op basis van de beste journaals creëert WADADA News for Kids vervolgens 26 keer per jaar een wereldjeugdjournaal.

Ultieme showcase
Aan Freshheads de vraag om WADADA News for Kids online te vernieuwen. Roel, Art Director bij Freshheads: “Het nieuwe platform moest een sterke showcase worden. Met als doel om alle (potentiële) stakeholders te laten zien wie WADADA News for Kids is en wat voor mooie dingen zij doen en maken.”

We gaven de organisatie een fris online platform met een sprekende identiteit. We brachten alle contribuerende landen en hun nieuws samen in één online omgeving. Per land vind je informatie over de desbetreffende journaalmaker, het programma én bekijk je losse items. Door middel van social integratie hebben we ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk videocontent geautomatiseerd ingeladen wordt.

Benieuwd naar het laatste nieuws?

Wadadanewsforkids.org

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR