Dutch Design Week x Freshheads

DDW-medium
In oktober vond de 14e editie van de Dutch Design Week in Eindhoven plaats. Dat DDW hét internationale toonaangevende podium voor talentvol designtalent is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Negen dagen lang op bijna 100 locaties worden nieuwe concepten, ideeën en experimenten van ruim 2500 designers uit binnen- en buitenland gepresenteerd. Freshheads tekende voor de nieuwe website en online partnership voor de lange termijn.

DDW wilde een nieuwe website en online partner om mee te innoveren. We mochten meedoen aan de pitch en wonnen nog ook. Creatieve ideeën in overvloed. Onze handen jeukten om aan deze klus te beginnen. We bundelden de krachten met Fabrique, en met hun ijzersterke campagne als basis konden we van start.

What if
Vanuit Dutch Design Week was er een product owner en schoof meerdere keren per week bij ons aan. Samen namen we de site op de schop. Van scratch af aan, de agile-way. We definieerden de opdracht en werkten stapsgewijs toe naar het eindresultaat waar concept, user experience, design en techniek naadloos op elkaar aansluiten.

Volledig in lijn met de campagne “What If” realiseerden we een nieuw platform met de focus op gebruikersgemak en verbeeldingskracht. De “What if generator” neemt een prominente plek in op het platform en neemt de bezoeker direct mee in het thema. Random samenstellingen van woorden vormen vragen die de verbeelding prikkelen.

ddw_blog

Gebruikersgemak
Om het publiek beter de weg te wijzen door DDW’s omvangrijke negendaagse programma, is bij de ontwikkeling van de nieuwe site het programma geherstructureerd en logisch weergegeven in overzichtelijke blokken. Per categorie is er een ingang gemaakt naar specifieke programma-onderdelen zodat je als bezoeker snel wegwijs vindt door het omvangrijke aanbod. Uiteraard is de website volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

De volgende stap
Gelukkig is de website maar een klein voorproefje van de samenwerking met Dutch Design Week. Naast de website blijven wij betrokken bij de online strategie en positionering van het merk. We denken mee over hoe DDW haar netwerk en verbindende rol tussen bedrijfsleven en designers online kan versterken. Van festival naar een platform dat niet 9 maar 365 dagen per jaar de community samenbrengt. Wij kunnen niet wachten!

What if.. you clicked this button?

Kom erachter!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR