Uitvinden met Freshheads op De Nieuwste School

DNS
Jaarlijks organiseren de leerlingen van De Nieuwste School een themadag. Waar vorige jaren Journalistiek, Duurzaamheid en Voedselproblematiek de revue passeerden is dit jaar Technologie aan de beurt. Freshheads’ Evert haalt de Einstein in hen naar boven en gaat met ze aan de slag in een workshop uitvinden!

De Nieuwste School is geen alledaagse school. De leerlingen op de in 2005 opgerichte middelbare school in Tilburg krijgen vakken als humanics, science en art. Iedere zes weken storten de leerlingen zich op een ander onderwerp en doen hun eigen onderzoek. Waarnaar? Dat mogen ze zelf bepalen.

Dag van de Technologie
Op dinsdag 9 juni organiseren de leerlingen een workshopdag in het teken van technologie. Experts uit het vakgebied nemen de kids mee in de wereld van onder andere The Internet of Things, 3D- printen, elektrische auto’s, het bionische mens, drukpers, constructief ontwerpen en programmeren.

Uitvinden met Evert
Onze Head Evert gaat met de leerlingen ‘uitvinden’. Ze leren de basisprincipes van Internet of Things en gaan zelf aan de slag met het bedenken van de meest slimme ideeën. Evert: “Technologie neemt een steeds grotere plek in onze samenleving in. Het is belangrijk dat de ontwerpers en programmeurs van de toekomst nadenken over wat kan en wat zinvol is. Ik heb er zin in en ben benieuwd naar de resultaten!”

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR