Tilburg enige grote gemeente in Nederland met toegankelijke website

Tilburg enige toegankelijke gemeentelijke website in Nederland
Uit een woensdag verschenen onderzoek in opdracht van het College voor de Rechten van de Mens bleek dat de door Freshheads ontworpen website voor Gemeente Tilburg de énige website van grote gemeenten in Nederland is die goed toegankelijk is voor mensen met een beperking.


Een overgrote meerderheid van de gemeentenwebsites is niet goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Dit blijkt uit onderzoek dat de Stichting Drempelvrij uitvoerde in opdracht van het College voor de Rechten van de Mens. De websites zijn niet goed bruikbaar voor mensen die bijvoorbeeld blind of motorisch beperkt zijn.

Van de 393 onderzochte gemeenten voldoet slechts 7% aan de toegankelijkheidsstandaarden. 60% van de gemeenten heeft een ontoegankelijke website met een verklaring waarin staat dat zij hieraan werken. 33% van de gemeenten heeft geen toegankelijke website èn geen verklaring. Opvallend is dat vooral kleine gemeenten een toegankelijke website hebben. Van de grote gemeenten is Tilburg de enige gemeente die voldoet.

Meer weten over het onderzoek?

Download het rapport

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR