Maveller: de social trip planner

Maveller by Freshheads
De reistrends van 2015 laten zien dat steeds meer mensen reisinspiratie zoeken en delen via online platforms, reviewsites en social media. Met behulp van mobiele technologie vinden en delen we de meest inspirerende bezienswaardigheden. Online peer- to- peer sharing is hot en vervult een steeds grotere rol in onze reisbehoeften. Wij hielpen Maveller met het concept en ontwerp van deze nieuwe social trip planner!

Persoonlijke reisgids
Op Maveller ontdek je de hotspots in de buurt van jouw volgende bestemming. Op basis van ervaringen worden de meest gewaardeerde bezienswaardigheden aan je voorgesteld. De plekken die je niet wilt vergeten, voeg je eenvoudig toe aan je ‘bucketlist’ of ‘pin’ je meteen aan je komende trip. Op deze manier stel je eenvoudig en snel je persoonlijke reisgids samen, die vervolgens zowel on- als offline te raadplegen is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je internetbundel als je voor de Eiffeltoren staat en wilt checken waar die hotspot in de buurt ook alweer was.

Marco van Veen, initiatiefnemer Maveller: “De reisbranche verandert continu. Fysieke reisgidsen worden ingeruild voor mobiele devices en ook reisbureaus maken plaats voor online aanbieders. Consumenten zijn op zoek naar een total experience en dat begint al bij de voorbereiding. Maveller speelt in op die behoefte en introduceert een platform waar het plannen van de reis net zo leuk is als de reis zelf.

Gedeelde trips
Voor de reiziger die niet hun eigen trip wil samenstellen, maar liever een kant- en- klare guide van een andere gebruiker wilt raadplegen, zijn er de ‘shared trips’. “Iedereen kent wel iemand die een reis heeft gemaakt die jij ook nog eens zou willen maken. Het plannen van een verre reis kost veel tijd en energie. Met Maveller hoef je het wiel niet langer opnieuw uit te vinden”, vult Marco aan.

Maveller is geen nieuwe TripAdvisor of Booking.com, maar biedt één compleet platform waarmee je bezienswaardigheden ontdekt. Je maakt je boekingen dus nog gewoon bij de vaste aanbieders. Het voordeel is dat je hiervoor niet heel het internet hoeft af te speuren.

Blijven innoveren
“Wij blijven het platform innoveren” aldus Marco. “Aan de hand van gebruikerservaringen blijven wij Maveller optimaliseren en verrijken, zodat het blijft aansluiten bij de wensen van reizigers. Freshheads dacht mee over het concept en is verantwoordelijk voor het interactie- en grafisch ontwerp én HTML.

Benieuwd naar Maveller?

Plan je trip!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR