Voorelkaar-familie genomineerd voor Dutch Interactive Award

ZVE DIA by Freshheads
Trots! Zorgvoorelkaar.com is vernieuwd en opnieuw bekroond met een nominatie voor de Dutch Interactive Awards. Uit de 247 ingezonden cases behoren wij tot de laatste kanshebbers in de categorie Social & Communities. Op donderdag 21 mei worden de felbegeerde beeldjes uitgereikt in het Krasnapolsky in Amsterdam.

Onze case: Voorelkaar
Door de ontwikkelingen in de zorg en welzijnssector zijn meer mensen aangewezen op vrijwillige hulp. Iets voor een ander doen wordt daarom steeds belangrijker in onze samenleving. Gelukkig zijn veel mensen bereid een ander te helpen. Twee jaar geleden realiseerden wij samen met Social Care Network Zorgvoorelkaar.com, hét vraag- en aanbodplatform waar die vrijwilligers en hulpbehoevenden elkaar vinden.

Het concept heeft inmiddels een vlucht genomen, werd genomineerd voor verschillende awards en bleek ook op lokaal niveau potentie te hebben. We besloten het platform te vernieuwen en realiseerden een whitelabel. Hiermee breidt SCN de Voorelkaar-familie eenvoudig uit met lokale platformen. Speciaal voor gemeenten en initatieven om het brede vrijwilligerswerk in de buurt te faciliteren. Ieder met een eigen gezicht, functionaliteiten en rechten & rollen.

In een jaar tijd is het concept uitgegroeid tot een familie met 30 aangesloten gemeenten en 15 lokale communities. Zij slaan een maatschappelijke brug tussen lokale hulpvragers en hulpbieders en maken onderling kruisbestuiving mogelijk. Samen vergroten zij de informele zorgcapaciteit in Nederland. Gaaf toch?

Dutch Interactive Awards 2015
De Dutch Interactive Awards is dé awardshow voor de interactieve branche. Voor de zesde keer worden twaalf prijzen uitgereikt aan het beste online werk van het afgelopen jaar.

Meer lezen over onze case óf benieuwd naar de andere kanshebbers?

Bekijk hier alle nominaties!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR