Even drieduizend tijdelijke krachten werven, selecteren en inzetten? Zo kan het ook!

Adecco Vandijk by Freshheads
Adecco is de grootste aanbieder van personeelsdiensten ter wereld. Jaarlijks zorgen zij ervoor dat 3.000 vakantiekrachten aan de slag kunnen bij Van Dijk Educatie. Het werven, selecteren en inzetten van zoveel tijdelijke krachten is een flinke klus. Aan ons de vraag dit proces eenvoudiger én efficiënter te maken. Voor nu en de toekomst.

Van Dijk Educatie is in Nederland dé leverancier van studieboeken in het Voortgezet Onderwijs en MBO. Vanuit hun hoofdkantoor in Kampen voorzien zij zo’n 700 duizend leerlingen van 11 miljoen studieboeken. Om deze klus te klaren werken zij ieder jaar met maar liefst 3.000 vakantiekrachten; van magazijnmedewerkers, klantenservicemedewerkers tot teamleiders. Je kunt je voorstellen dat daar een behoorlijk logistiek proces bij komt kijken. Adecco vond het tijd te kijken naar een oplossing. Sneller, eenvoudiger én efficiënter.

Van Dijk Jobs
Freshheads realiseerde Vandijkjobs.nl. Op het eerste oog een fris campagne-platform, waar vakantiekrachten – via ieder device – kunnen reageren op vacatures. Maar naast de visuele look & feel gebeurt het echte werk aan de achterkant van het platform. De beheeromgeving vormt voor Adecco het centrale punt. Uit de binnengekomen aanmeldingen selecteren zij eenvoudig geschikte kandidaten en zetten vervolgacties in werking. Afhankelijk van de functie waarop gesolliciteerd is moeten de vakantiekrachten aanvullende gegevens aanleveren, een test maken of de eerste werkdag bevestigen. In het beheer kan Adecco uitgebreid filteren, verkrijgen zij inzicht in openstaande acties en zetten deze automatisch door naar het callcenter.

Voorpret
Voor de vakantiekrachten start de voorpret vanaf het moment dat ze zijn ingepland. In aanloop naar de startdatum blijft Adecco nauw in contact en wordt er middels gepersonaliseerde e-mails uitgekeken naar de eerste werkdag.

Multi-inzetbaar
En het mooie van dit alles? Het platform is multi-inzetbaar! De site van Van Dijk is namelijk opgebouwd vanuit een multisiteplatform. Hiermee lanceert Adecco flexibel én campagnematig subsites, volledig gebrand naar een specifieke opdrachtgever. Van functionaliteiten tot de gehele visuele look & feel. Het resultaat? Flexibel triggerende online wervingscampagnes opstarten én zo efficiënt mogelijk uitrollen. Simpel, vanuit één transparant en overzichtelijk platform.

Meer zien van deze case?

Check de site!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR