Zeven kerstacties van digitale bureaus die je moet zien

Puzzelen met Freshheads
De laatste weken van december staan bij Freshheads in het teken van de jaarlijkse kerstwens. Met een groep heads komen we in de avonduurtjes samen om ieder jaar weer iets tofs neer te kunnen zetten. Vorig jaar bestuurden jullie onze connected kerstboom en dit jaar gingen we met heel de Freshheads familie op de foto om een unieke puzzelervaring te geven. Maar wij zijn niet het enige bureau in de wereld die rond de kerstdagen met iets speciaals op de proppen komt. Wij krijgen er geen genoeg van hebben daarom een paar acties voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

 

Winterlands door AKQA

Dit internationale digitale reclamebureau kwam dit jaar met een mobile-first website in het teken van de feestdagen. Winterlands is een te personaliseren 3D snowglobe ervaring. Kies een stad, schrijf een persoonlijke boodschap en je krijgt een unieke URL die je kunt versturen naar vrienden en familie. Let op: de site werkt alleen met de laatste updates op je Apple of Android toestel. Zelf proberen? Check: http://snow.akqa.com/

 

Cheers door One Design Company

One Design Company

Het Amerikaanse internetburbeau One Design Company uit Illinois maakte dit jaar ook een interactieve kerstwens. Verstopt onder de sneeuw vind je een boodschap die je vervolgens zelf kunt personaliseren. Je kiest een kleur en een thema, schrijft een boodschap en voegt een afzender toe. Het geheel kun je delen via social media of delen via een linkje. Heb je geen inspiratie? Dan kun je ook kiezen uit een van de hilarische voorbeelden die het bureau al voor je heeft klaargezet. Benieuwd? Check: http://cheers.onedesigncompany.com

 

Holiday lights door Made with Code

Made with code is een initiatief van Google dat opgestart is met als doel jonge vrouwen enthousiast te maken over het programmeren met code. In het teken van de feestdagen bedachten zij de ‘Holiday Lights’. De campagne waarmee zij de bezoekers in staat stellen zelf een lichtshow te coderen op één van de bomen rondom het Witte Huis. Op de site speel je met de knoppen, maak je een ontwerp en kies je een plek waar je je ontwerp wil laten oplichten. Je krijgt een tijd te zien, zodat je eventueel zelf op locatie kunt gaan kijken. Je ontwerp kun je delen en downloaden als een animated gif. Deze kerstwens doet ons overigens denken aan onze connected kerstboom van vorig jaar. Maar goed de bomen rondom het Witte Huis besturen, dat is natuurlijk ook leuk :). Zelf aan de slag met code? https://holidays.madewithcode.com/

 

Snowball fight van Exit10 Advertising

Omdat slomo’s altijd goed zijn. Dat moet Exit10 Advertising gedacht hebben bij het maken van deze kerstwens. De medewerkers van het Amerikaanse reclamebureau stonden letterlijk in de kou terwijl ze bekogeld werden door sneeuwballen. Een Phantom camera nam het tafereel in slowmotion op. Hoe dat eruit ziet? Nou zo dus.

 

Santa’s Digital Detox door Rhinofly

detox1

Een actie uit eigen land. Het interactieve bureau Rhinofly gooit het over een andere boeg. Hun kerstboodschap: ‘Laat je laptop afkoelen en hang je smartphone in de boom tijdens Santa’s Digital Detox!’ Via de website werd je uitgedaagd om twee dagen helemaal offline te gaan. Dus geen Twitter, Facebook of Instagram tijdens de kerstdagen. Een statement om te benadrukken dat alleen de focus op schermen niet het belangrijkste is. Tot 19 december kon je je opgeven voor de challenge en een vriend(in) uitdagen. De kerstelfen bij Rhinofly schreven vervolgens een handgeschreven kaart naar uitgedaagde vrienden. Opgeven voor deze detox kon alleen via PC. Meer over deze actie lees je hier.

 

Yule Log 2.0. van Something Savage

yule1

In de Middeleeuwen was het een Germaanse traditie om op Kerstavond een boom uit het bos te kappen om vervolgens in de openhaard te branden tot aan Driekoningen. Yule Log 2.0. is een collectie aan korte films gemaakt door creatieve illustratoren, animators en programmeurs en brengen samen deze Middeleeuwse traditie terug naar het digitale tijdperk. Bekijk: http://www.watchyulelog.com

 

Puzzelen met Freshheads

puzzelenmetfreshheads

En natuurlijk, last but not least..Dit jaar putten we inspiratie uit kersttradities als kerstkaarten, gezelschapsspellen en ongemakkelijke familiefoto’s. We kropen voor één keer in de huid van onze foutste voorbeelden en creëerden de enige kerstkaarten waar je echt op zit te wachten. Een set aan collector’s items waar we onszelf van een kant laten zien die je niet snel nog een keer zult zien. Freshheads geeft ze je cadeau. Iedere dag één tot aan oudjaarsdag. Je moet ze alleen nog even in elkaar puzzelen. Ga snel naar kerstwens.freshheads.com en puzzel je collectie compleet!

Heb jij nog meer toffe kerstacties voorbij zien komen die we aan dit lijstje kunnen toevoegen? Laat het ons weten!
Voor nu: Happy New Year!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR