Uitzendbranche razendsnel en transparant met Flexbook

Flexbook by Freshheads
Stel: als horeca-ondernemer krijg je onverwachts een grote reservering voor dezelfde avond. Je hebt er geen rekening mee gehouden en personeel voor die avond is niet aan te slepen. Een dilemma.. de reservering afslaan vanwege het ontbreken van capaciteit is toch zonde. Dat moet sneller en efficiënter kunnen, toch? Zo denkt Ivoren Wachters ook. Wij hielpen dit vooruitstrevende horeca-uitzendbureau met de oplossing. Het vraag- en aanbodplatform dat adhoc horeca-opdrachten samenbrengt met op-dat-moment beschikbare horecatoppers.

Ivoren Wachters specialiseert zich in het uitzenden van studenten en young professionals. Het bedrijf kijkt op een vernieuwende manier naar de uitzendbranche en gaat er van uit dat horecaondernemers zelf het beste weten wat voor mensen ze voor welke klus nodig hebben. Ivoren Wachters schakelde de hulp in van Freshheads en samen realiseerden we Flexbook. Het concept dat het uitzendproces voor zowel opdrachtgever als flexwerker snel, transparant en (kosten)efficiënt maakt.

Innovatie in de uitzendbranche
Met Flexbook speelt Ivoren Wachters in op de hedendaagse DIY-trend en faciliteert als tussenschakel een platform waar opdrachtgevers en flexwerkers elkaar direct vinden. Roel Elshout, mede-initiatiefnemer Flexbook: “Mensen hebben in de huidige markteconomie steeds meer de behoefte om zelf de touwtjes in handen te nemen. En met Flexbook faciliteren we dit. Opdrachtgevers zijn niet meer afhankelijk en hoeven geen dagen te wachten tot het uitzendbureau met een passende match komt. Tegelijkertijd geniet de opdrachtgever wel nog altijd van het voordeel dat de financiële en contractuele processen uit handen genomen worden. ”

En zo werkt het
De opdrachtgever plaatst een oproep op het platform en geeft aan voor welke functie men iemand zoekt. Flexwerkers krijgen via de mobiele app bericht dat er een oproep is geplaatst die matcht met het persoonlijke profiel en kunnen hier direct op reageren. Op basis van kwaliteit, kosten en beschikbaarheid kiest de opdrachtgever de beste kandidaat. Iemand vinden binnen uren in plaats van dagen, dat is het unieke van Flexbook.

Na afloop van de opdracht kan de opdrachtgever de flexwerker beoordelen zodat ook de volgende opdrachtgever kan zien hoe de samenwerking bevallen is. De flexwerker kan via de app de gewerkte uren invullen en ter goedkeuring voorleggen aan de opdrachtgever. Na goedkeuring krijgt de flexwerker binnen 24 uur uitbetaald.

Flexbook_app

Focus op mobiel
Gebruik maken van Flexbook wil je altijd en overal kunnen. Thuis, onderweg, op school of de werkvloer. We hebben daarom een mobiele app ontwikkeld waarmee de flexwerker altijd het meest actuele werkaanbod bij de hand heeft. Daarnaast is het online platform voor de opdrachtgever volledig responsive gemaakt. Opdrachten plaatsen kan dus direct vanaf ieder device. Flexbook is momenteel beschikbaar voor de horeca in Amsterdam. Bij succes zal het concept landelijk verder uitgerold worden.

Agile
In nauwe samenwerking met Ivoren Wachters is Flexbook tot stand gekomen. Middels een agile-projectaanpak is in gefaseerde volgorde het online platform, dashboard en mobiele applicatie uitgedacht, ontworpen en ontwikkeld door Freshheads.

Meer weten?

Bekijk de site!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR