Demo or Die! Van online idee naar begrip in deze vijf stappen

Demo or die by freshheads
Het viel vandaag op de mat. De november issue van Emerce Magazine is het uitpakken meer dan waard. Het bevat een stukje van onze visie en werkwijze gevouwen tot een goedje van A5-formaat. Voor iedereen die zich bezig houdt met het ontwikkelen van (online) ideeën. Deze poster biedt de handvatten die je nodig hebt om van jouw idee een online begrip te maken. Demo or Die!

Demo or die
Het was in de jaren ‘90 de mantra van het MIT Media Lab. Dr. Jeff Sutherland omarmde het idee en bedacht samen met Ken Schwaber de huidige agile projectaanpak Scrum. Met deze aanpak benadrukken ze hoe belangrijk het is om online ideeën vroegtijdig te demonstreren aan de gebruikers. Om vervolgens input te verzamelen en zo samen toe te werken naar de ultieme gebruikerservaring.

Bij Freshheads geloven we in deze methode. We merken namelijk dat de stap tussen concept en daadwerkelijke realisatie vaak groot is. Want hoe weet je zeker dat iemand op je idee zit te wachten? Daarom zeggen wij: heb je een goed idee? Bewijs het maar. We creëerden een poster met daarop de vijf stappen die je hierbij helpen.

Geen Emerce, wel een idee
Is de Emerce bij jou niet op de deurmat gevallen? Geen probleem! De Freshheads Proeftuin vertaalde het verhaal achter de poster en het stappenplan naar het web.

Zelf aan de slag?

Check het stappenplan

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR