Terugblik op DDW goes Digital: ‘The Internet of (silly) Things’

DDW goes digital by freshheads
Dutch Design Week is met meer dan driehonderd events en 120 duizend bezoekers het grootste design event in Nederland. Voor de tweede keer organiseerde branchevereniging DDA dit jaar DDW goes Digital in het Klokgebouw in Eindhoven. Samen met Tam Tam, Mirabeau, MediaMonks en Rhinofly brachten wij de bezoekers op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen binnen digital design.

The Internet of (silly) Things
Freshheads Michiel beet het spits af met ‘The Internet of (silly) Things’. Michiel: “We worden verleid om gebruik te maken van alle beschikbare technische mogelijkheden, gewoon omdat het kan. Maar toepassingen bedacht vanuit een middel zullen zelden gedrag of levens veranderen. Het is de kunst om relevant te blijven en over je eigen grenzen heen te stappen.”

Digital Design
Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat een project terechtkomt op een lijst met Internet of silly Things? Tijdens de sessie gaf Michiel hier antwoord op. Hij gaf het publiek een aantal handvatten en doorliep samen met hen de stappen die je hierbij moet nemen in een ontwikkelproces.

Michiel: “Het proces bevat stappen waarin je jezelf telkens weer kritische vragen stelt. Want alleen door dit te doen kunnen we waardevolle toepassingen maken die iets teweegbrengen in de samenleving.”

Terugblikken
Gemist of nog eens terugblikken? De presentatie van Michiel is nu beschikbaar op SlideShare en hier terug te bekijken.

Meer lezen over DDW goes Digital?

Lees het verslag!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR