Freshheads opent deuren van Talent Proeftuin

Vandaag was het zover en openden we de deuren van onze Talent Proeftuin! Een multidisciplinair team van talentvolle studenten doet een half jaar ervaring op in de bureauwereld. Zij gaan aan de slag met het ontwerpen en ontwikkelen van prototypes en minimum viable products.


Valideren
We merkten dat de stap tussen concept en daadwerkelijke realisatie voor sommige klanten groot is. Er is behoefte om een idee of concept te toetsen in de markt, voordat er grotere investeringen aan te pas komen. En de proeftuin faciliteert dit!

De proeftuin is een extra dienstverlening waarmee we nóg beter kunnen sturen op online succes. We bieden de mogelijkheid om nieuwe ideeën vroegtijdig in de markt te valideren. Zo toetsen we de levensvatbaarheid en kunnen we al snel zien of het idee voldoende aansluit bij de behoeften van de gebruikers.

Multidisciplinair team
De proeftuin is er voor de studenten die zoeken naar extra uitdaging. Onder begeleiding van professionals vormen ze een zelfstandig team binnen het bureau. Ze vervullen de rol van grafisch ontwerper, interactieontwerper, frontend developer, backend developer of projectmanager. Samen werken zij nauw samen met elkaar en opdrachtgevers om concepten te vormen tot een minimum viable product (MVP) of proof of concept.

Scrum
We werken bij Freshheads met de Scrum-methodiek. In nauwe samenwerking met de klant gaan we een intensieve samenwerking aan. Dit is voor beide partijen een flinke investering. Om de kwaliteit van het eindresultaat te waarborgen, kan het inzetten van een minimum viable product of prototype van grote waarde zijn. En is het een extra service waarmee we onze klanten nog beter kunnen begeleiden in de online ambities.

Samenwerking
De Talent Proeftuin is een samenwerking tussen Freshheads en BriljantNet. Het Bredase mediaproductiebedrijf BriljantNet, gespecialiseerd in het maken van digital content, heeft 5 jaar ervaring met het aansturen en begeleiden van studententeams. Samen met Freshheads vervullen zij een begeleidende rol in de proeftuin.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR