Meer dan sport op ClubPellikaan.nl

Club Pellikaan
Ze zijn er voor ‘The Healthy Few’ en dit gaat verder dan alleen sport. Een gezonde lifestyle is volgens Club Pellikaan de juiste balans tussen beweging, voeding en ontspanning. Op de oude website kwam deze visie niet genoeg tot haar recht en ontbrak het aan de nodige flexibiliteit. Aan ons de vraag hier verandering in te brengen. Wij brachten ClubPellikaan.nl in balans.

Toptaken
‘Met welk doel bezoeken gebruikers de website?’ Voordat we beginnen met ontwerpen stellen we onszelf deze vraag. We deden onderzoek naar de belangrijkste taken per locatie en filterden de top drie; het rooster, de tarieven en openingstijden. Met de focus op deze toptaken is de structuur van de website opnieuw opgebouwd en ingericht naar de wensen van de gebruikers.

Inspiratiebron
Voor Club Pellikaan is het een belangrijk doel dat de website naast informatie, ook een plek voor inspiratie is. Nog niet genoeg mensen weten dat zij naast sport, ook bij Club Pellikaan terecht kunnen voor gezonde voeding en lifestyle. Nieuw op de website is daarom het blog. Voor de dagelijkse dosis health inspiratie. Van gezonde recepten, verzorging, ontspanning tot effectieve oefeningen en meer.

Synchroon publiceren
Alle vestigingen van Club Pellikaan hebben een eigen clubpagina. Voorheen werd per clubpagina de content los ingevuld. Dit maakte de structuur van de website onnodig groot en zorgde voor veel duplicate content. ‘Zwem & Welness in Breda’ en ‘Zwem & Welness in Goirle’ waren twee verschillende pagina’s over exact hetzelfde onderwerp. Onderlinge pagina’s concurreerde hierdoor in Google.

Om het makkelijk en overzichtelijk te maken hebben alle activiteiten één standaard detailpagina gekregen. Deze is vervolgens gekoppeld aan de clubpagina’s waar de desbetreffende activiteit wordt aangeboden. Het resultaat? Geen duplicate content meer. Altijd synchroon en up-to-date.

Meer flexibiliteit en inspiratie
De website is gerealiseerd op basis van ons laatste Freshbeheer. Hiermee heeft de webredactie van Club Pellikaan geheel zelf de touwtjes in handen. Met eenvoud creëren en publiceren zij rijke content. Pagina’s zijn flexibel en visueel aantrekkelijk op te bouwen met teksten, video’s en beeldmateriaal. Om te zorgen voor de ultieme gebruikerservaring op ieder device is de website volledige responsive gemaakt. In samenwerking met online marketingbureau FindFactory is de sitestructuur ontworpen en volledig SEO geoptimaliseerd.

We vertaalden de merkbeleving van Club Pellikaan naar een online omgeving. Dit deden ook voor onder andere Fatboy, 013 en Philips.

http://www.clubpellikaan.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR