Dit is de Incubate app 2014

incubate app
Ieder jaar in september staat het Tilburgse stadscentrum in het teken van het Incubate festival. Meer dan tweehonderd artiesten en projecten betreden 15 t/m 21 september één van de vele podia. Muziek, film, kunst, dans en conferentie. Het aanbod is zo groot, dat het een onmogelijke taak is overal bij te zijn. Wij ontwikkelden de gloednieuwe Incubate app, welke je helpt het meeste uit het festival te halen.

Bij Freshheads vinden we cultuur belangrijk. Voor het negende jaar op rij zijn we trots partner van Incubate en dragen we ons steentje bij het festival mogelijk te maken.

Twee jaar geleden maakten we de festivalinformatie vrij toegankelijk via een API. Op basis van die open data ontwikkelden we toen voor het eerst een mobiele festival app voor Incubate. Inmiddels is technologie gegroeid en weten we meer. Daarom maakten we de festival app dit jaar gewoon opnieuw. Nóg sneller en nog beter.

De Incubate app
Met de Incubate app heb je alle festivalinformatie altijd bij de hand. Voor en tijdens het festival, thuis en onderweg. Acts inladen en filteren op basis van dag, thema, genre of locatie gaat nu razendsnel. De app brengt overzicht in het festivalaanbod en maakt op basis van favorieten een persoonlijke timetable aan. Met Facebook Connect worden deze favorieten direct gesynchroniseerd met het persoonlijke account op de website.

Jaarlijks wordt Incubate bezocht door mensen uit 30 verschillende landen. De weg vinden in een vreemde stad is met deze app geen uitdaging meer. Met behulp van locatiegegevens wijst de app de kortste route van en naar de verschillende festivallocaties. Pushnotificaties zorgen er vervolgens voor dat geen nieuws onopgemerkt blijft.

De Incubate app is op basis van een nieuwe ontwikkelomgeving ontworpen. Crossplatform, waardoor de basis van de app zowel voor Android als iOS geschikt is gemaakt. De app is vervolgens verder ingevuld en volledig geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring op ieder device.

Download ‘m hier voor iPhone en hier voor Android! Lees meer over incubate op http://www.incubate.org.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR