TravelMoodz is klaar om de reisbranche te veranderen

tvm5
Twee vrouwen met jarenlange ervaring in de reisbranche. Ze besloten de handen ineen te slaan en hun visie op de toekomst van de reisbranche tot leven te brengen. Het idee was er. Freshheads hielp hen het idee uit te bouwen tot een start-up die klaar is de reisbranche te veranderen. Samen ontwikkelden we TravelMoodz.com, het vraag-en aanbodplatform voor onafhankelijke reisprofessionals.

We stellen graag aan je voor: Quirine en Ellis. De reisbranche bracht hen samen. Ze leerden elkaar en de markt kennen bij de organisatie waar ze beiden werkten. Het zal niemand ontgaan zijn dat de reisbranche een transitie doormaakt. Voor Quirine en Ellis hét moment om zelf actie te ondernemen. Ze bedachten het concept TravelMoodz en zijn hiermee klaar om de traditionele reisbranche op de schop te gooien.

Aanbod overload
De traditionele reisbureaus maken al enige tijd plek voor de online aanbieders. Op het web ben je namelijk niet afhankelijk van wat er op de fysieke plank ligt. Echter schuilt hier ook meteen een probleem. Er is namelijk zóveel keuze online, dat de vakantieganger door de bomen het bos niet meer ziet. Het ontbreekt hen aan iemand die zegt: ‘Daar moet je zijn geweest, en ik kan je er naartoe brengen!’

TravelMoodz
Quirine, directeur TravelMoodz: “TravelMoodz is het vraag-en aanbodplatform waar vakantiegangers en onafhankelijke reisprofessionals elkaar vinden. Voor het beste advies vooraf en ter plaatse. Het platform biedt enerzijds de reisprofessionals een wereldwijd en relevant netwerk. En anderzijds de vakantieganger persoonlijk reisadvies van professionals op locatie.”

TravelMoodz is een community. Reisprofessional krijgen er een eigen plek, waar zij alle mogelijkheden hebben om zichzelf perfect te presenteren aan de potentiële reiziger. Er is ruimte voor specialisaties, licenties, diploma’s en speciale aanbiedingen. Ellis, owner TravelMoodz: “ Met andere woorden biedt TravelMoodz een kick-start voor onafhankelijke reisprofessionals om hun eigen netwerk en handel binnen te halen.”

De vakantieganger vindt op basis van persoonlijke voorkeuren als locatie, soort reis, taal en services de reisprofessional die ben hen past. Zij kunnen vervolgens verschillende professionals om advies vragen, dit vergelijken en uiteindelijk in zee gaan met degene die het beste aanvoelt en aansluit bij de persoonlijke reiswensen. De consument kan zelfs de reisprofessional inzetten om de reis op locatie voor hen te boeken. Wat vaak behoorlijk in de kosten scheelt.

Wat maakt TravelMoodz sterk?
Quirine: “Je merkt dat mensen steeds meer behoefte hebben aan unieke belevenissen en exclusiviteit. We willen allemaal iets wat een ander niet heeft. We leven in een maatschappij waar we het hele jaar naar een vakantie toeleven. We willen dan ook het onderste uit de kan halen en geen ritjes langs de Costa del Sol en andere ‘trekpleisters’ die al jaren zijn doodgebloed. Maar langs de echte pareltjes die je alleen kent als je er woont.” En daar is TravelMoodz uniek in. De meeste van de professionals wonen namelijk op plaats van bestemming. Zij weten als niemand anders welke plekjes de moeite waard zijn.

Transparantie
Steeds vaker vinden individuen elkaar online, zonder dat daar een organisatie aan te pas hoeft te komen. Zij delen expertise, fysieke spullen, meningen en adviezen. Ze vertrouwen op elkaar en dit zie je terug in allerlei initiatieven, waar AirBnB natuurlijk een sprekend voorbeeld van is. TravelMoodz speelt in op die behoeften aan transparantie en geeft zowel de reiziger als reisprofessional zelf de touwtjes in handen. Om de veiligheid van de consument te waarborgen worden reisprofessionals vooraf gescreend. Door diploma’s en licenties te overleggen en positieve reviews te verzamelen werkt de reisprofessional aan een krachtig en persoonlijk portfolio.

Lean start-up methode
Freshheads is naast de uitwerking nauw betrokken geweest bij de conceptontwikkeling en het tot stand komen van het businessmodel achter het platform. Igor Delissen, interactieontwerper bij Freshheads: “TravelMoodz is ontwikkeld op basis van de lean startup-methode. Hierbij werken we vanuit de essentie en zijn we begonnen met een zogenoemd ‘minimum viable product’. Oftewel: nog niet perfect, maar het minimaal benodigde om het concept te toetsen bij de eindgebruiker. Input en feedback uit deze toetsperiode wordt vervolgens gebruikt om het platform verder te optimaliseren.”

www.travelmoodz.com

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR