Online inventarisatie zorgaanbieders eenvoudig voor negen gemeenten

Screen Shot 2014-07-03 at 10.50.41 AM
Op 1 januari 2015 dragen het Rijk, de Provincie en zorgverzekeraars de verantwoordelijkheid voor de jeugdhulp en onderdelen van AWBZ-zorg over aan de gemeenten. Ter voorbereiding willen negen gemeenten zo snel mogelijk afspraken maken met zorgaanbieders. Gemeente Tilburg vroeg Freshheads voor een online platform die helpt bij de inventarisatie.

De gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk vormen samen de regio Hart van Brabant. Samen bereiden zij zich voor op de veranderingen in de jeugdhulp en de Wmo, die begin volgend jaar zullen plaatsvinden.

Het jaar 2015 wordt een overgangsjaar. Door de regionale zorgaanbieders goed in kaart te brengen, kunnen de gemeenten ervoor zorgen dat de jeugdhulp en de Wmo-ondersteuning die patiƫnten eind 2014 krijgen, in principe gewoon doorgaat in 2015.

De website is in vier weken tijd, van aanvraag tot livegang, gerealiseerd. Het bevat informatie over hoe de gemeenten de inkoop van de jeugdhulp en de nieuwe Wmo vormgeven. Aanbieders die hierin actief zijn konden tot 30 juni 2014 het digitale formulier invullen. De website blijft bestaan en zal een portalfunctie vervullen waar zorgaanbieders terecht kunnen voor alle nieuws en updates omtrent de nieuwe wetgeving. www.zorginregiohartvanbrabant.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR