Dit is de nieuwe DutchCowboys

dutchcowboys-blog
Flexibiliteit voor de uitgever, snelheid voor de redacteur, commerciële kansen benutten en meer leesplezier. Dat zijn de doelen voor het nieuwe Publish Platform voor DutchCowboys. Na een tijd van intensief onderzoeken, strategieën bepalen, conceptualiseren, ontwikkelen en toetsen is de nieuwe DutchCowboys live. Het nieuwsplatform dat klaar is om toekomstgericht te publiceren.

Flexibel publiceren
Dat de middelen om te publiceren en te distribueren op het web voor het oprapen liggen, is geen nieuws. Lezers hebben toegang tot eindeloos veel nieuwsbronnen. De menselijke aandacht op het web is schaars en tijdsdruk hoog. Voor DutchCowboys, de online uitgever van acht titels, met ieder een eigen merk, identiteit en applicatie, is het onderhouden en synchroon houden van al die afzonderlijke titels enorm tijdrovend. Dat moet makkelijker kunnen. Zo dachten wij.

Joost Farla, Hoofd Techniek bij Freshheads: “We hebben de titels van DutchCowboys multi-platform opgezet. Waar voorheen alle titels los van elkaar onderhouden werden, gebeurt dit nu vanuit één centrale omgeving. Het is daardoor eenvoudig content over meerdere titels te publiceren en onderlinge verwijzingen te maken. Alle titels bezitten exact dezelfde rijke functionaliteiten onder de motorkap, zonder de eigen identiteit te verliezen. Bijkomend voordeel is dat alle titels automatisch meegaan in onderhoud en doorontwikkeling; iedere verbetering of toevoeging is direct beschikbaar voor alle titels.“

Rijke content creëren
Naast flexibiliteit voor de uitgever, is snelheid voor de webredacteur een tweede doel. Het nieuwe platform bevat tools om het proces van contentcreatie te versimpelen. Met behulp van de zogenoemde dossiers verzamelt de redacteur aantekeningen, tweets- en facebookposts, video’s of afbeeldingen met betrekking tot een bepaald onderwerp. Al deze ‘scraps’ komen samen op een centrale plek in het platform. De redacteur bouwt, met behulp van een drag- en dropsysteem, rijke artikelen op. Joost: “Het fijne is dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met vorm. Hoe het artikel ook opgebouwd is, het platform zorgt ervoor dat het op de meest visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd wordt, geoptimaliseerd voor de beste leeservaring.”

Leesplezier voor de consument
Hoe zet je vervolgens die rijke content het beste in de digitale schappen? Dat was de volgende uitdaging. De manier waarop artikelen gepresenteerd worden is van essentieel belang voor het succes van een platform. Uiteindelijk is het natuurlijk het doel dat lezers zich prettig een weg door het platform banen, hierbij visueel geprikkeld worden en regelmatig terugkeren. Roel Tuerlings, Art director bij Freshheads: “We hebben gekozen voor een helder en minimalistisch design, met de focus op beeld. De content staat tenslotte centraal en hierbij willen we de lezers niet onnodig afleiden. De pagina’s zijn mooi in hun eenvoud en lezen lekker weg. Op ieder device.”

blogafbeeldingwit

Nooit af
Het platform bestaat uit losse modules. Het voordeel hiervan is dat niet-bestaande modules eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. De nieuwe DC is dan ook nooit af. Op basis van gebruikerservaringen wordt het platform verder geoptimaliseerd en uitgebreid met nieuwe modules. De focus ligt in de toekomst op nog meer flexibiliteit voor de uitgever, snelheid voor de redacteur en commerciële kansen voor de adverteerder. De basis staat en biedt eindeloos mogelijkheden. Oftewel: to be continued.

www.dutchcowboys.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR