De creatieve speeltuin die Fatboy.com heet

Fatboy.com
Wie denkt dat het enkel de zitzakken zijn heeft het goed mis. Fatboy, het Nederlandse merk dat ooit begon bij die ene Finse ontwerper Jukka Sëtäla, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldmerk. Freshheads won de pitch. De taak die we kregen: ‘Deleting dull’ in een vernieuwde online propositie. Een missie waaruit een samenwerking is voortgevloeid waarbij we elkaar in creativiteit versterken. Nieuwsgierig naar de speeltuin die Fatboy heet?

We reisden af naar onze buurstad ‘s-Hertogenbosch. Daar zit, op een doodgewoon industrieterrein, het kantoor van Fatboy. Een kantoor dat van binnen alles behalve doodgewoon is. Denk aan een levensgrote speeltuin waar creativiteit hoogtij viert.

Totaalbeleving
De creativiteit en speelsheid van het merk zie je terug in de medewerkers, producten en de bedrijfsvoering. Online kon hier nog een slag geslagen worden. Aan ons de uitdaging om de merkbeleving die Fatboy offline zó typeert, ook online te evenaren. We zijn aan de slag gegaan met de website en hebben van Fatboy.com, het episch centrum gemaakt waar beleving en creativiteit centraal staan. De bezoeker wordt op de homepage geïnspireerd om alle saaiheid in het dagelijks leven te ‘deleten’.

Fatboy3

Focus op inspiratie
Fatboy.com is een online inspiratieboek geworden waar de gebruiker op een speelse en humoristische manier kennismaakt met het merk. Fatboy heeft nu de volledige vrijheid om producten weer te geven op de website zoals zij willen. Denk aan een flexibele inspiratie wall op de homepage, grote beelden, spelen met tekst, call to actions, content specifiek delen en meer. De webshop is ingericht om de bezoeker na het inspireren optimaal te begeleiden door het aankoopproces. Op de hotspots-pagina worden ingezonden foto’s en locaties van merkambassadeurs wereldwijd in de spotlight gezet.

Flexibiliteit
Dagelijks worden er bij Fatboy nieuwe creatieve dingen bedacht en gemaakt. Dingen die ook altijd op een eenvoudige manier online een plekje moeten kunnen krijgen. Hierin mag Fatboy niet belemmerd worden door technische drempels. Het platform is flexibel beheerbaar en geoptimaliseerd voor tablet. De technische afwerking in Magento is in samenwerking met Madia tot stand gekomen.

Check snel: http://www.fatboy.com

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR