Klanttevredenheidsonderzoek Freshheads 2014: de resultaten

Het Platform Internetbureaus Nederland is dé branchevereniging voor internetbureaus in Nederland. Jaarlijks voeren zij een klanttevredenheidsonderoek uit onder de klanten van haar leden. Ook Freshheads is onderdeel van PIBN en is aan de test onderworpen. De onderzoeksvraag luidde: ‘Hoe tevreden zijn de klanten van Freshheads met onze dienstverlening?’ We hebben de meest interessante resultaten voor je op een rijtje gezet.


Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd. In totaal hebben 1.805 klanten van PIBN-leden een uitnodiging ontvangen, waarvan 485 de vragenlijst hebben ingevuld. De overall respons bedraagt 27%. Als steekproefkader bij Freshheads is gebruik gemaakt van de actieve klantenkring. Van de 119 benaderde klanten hebben er 31 daadwerkelijk aan het onderzoek deelgenomen.

Algemene tevredenheid
We zijn bijzonder trots op de behaalde resultaten. Over het algemeen scoren we ver boven het tevredenheidsgemiddelde ten opzichte van de andere bureaus. Van al onze respondenten is 88% tevreden, waarvan de helft zeer tevreden. Hiermee scoren we 9% hoger ten opzichte van het gemiddelde. In dit onderzoek is er onderscheid gemaakt in zeven verschillende tevredenheidsaspecten: betrouwbaarheid, prijs/kwaliteitsverhouding, deskundigheid, pro-activiteit, contact, creativiteit en innovativiteit. Uit het onderzoek blijkt dat onze klanten ons als zeer betrouwbaar, deskundig, creatief ervaren en wordt het contact met onze medewerkers als zeer prettig beschouwd.

Ruimte voor verbetering
Maar er zijn ook zeker aandachtspunten. Zo zijn de tevredenheidsaspecten innovatief, pro-actief en prijs/kwaliteitsverhouding nét zo belangrijk voor ons. Ondanks we ook op al deze punten voldoende scoren (62%, 68% en 58%), valt er nog winst te behalen. We zijn dan ook blij dat op basis van dit onderzoek duidelijk is geworden waar we nog kunnen groeien.

Al met al zijn we enorm blij met de feedback. Het zal ons helpen continu te kunnen doorontwikkelen in onze dienstverlening. Want naast alle super goede beoordelingen, zijn we nog lang niet uitgegroeid!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR