Hetnieuwstebrabant.nl schrijft geschiedenis over de toekomst van Brabant

nieuwstebrabant
Tussen 1952 en 1955 verscheen het driedelige boek ‘Het Nieuwe Brabant’. Een bijzonder initiatief van de toenmalige commissaris van de koningin, Jan Eduard de Quay, waarin verslag werd gedaan van de snelle ontwikkelingen die Noord-Brabant toen doormaakte. Anno 2014 presenteert de Provincie Noord-Brabant het vervolg: Het Nieuwste Brabant, het boek dat geschiedenis schrijft over de toekomst van Brabant.

De Provincie vroeg communicatiebureau Attacom om van het fysieke boek een online impressie te maken die de hoofdlijnen van het boek op een interactieve manier belicht. Hiervoor sloeg Attacom de handen ineen met Freshheads. Samen gingen we aan de slag en brachten we de ruim 650 pagina’s aan tekst en beeld terug naar een compacte en interactieve webvariant: Hetnieuwstebrabant.nl.

Hetnieuwstebrabant.nl is ingedeeld in de vier hoofdonderwerpen: verbinden, organiseren, verbeelden en ondernemen. We hebben een basisgrit opgesteld waarmee de Provincie Noord- Brabant op een dynamische en visueel aantrekkelijke manier de tekstuele content uit het boek presenteert. Als knipoog naar het fysieke boek, schuiven de pagina’s bij iedere nieuwe paragraaf dynamisch over elkaar heen. Ieder hoofdstuk wordt automatisch ingeluid met een videofragment waarin de toekomstvisie van Brabant wordt belicht. Aan de hand van gedichten, foto’s, quotes en infographics worden de hoofdstukken vervolgens verder ingekleurd. 
Aan het einde van ieder hoofdonderwerp wordt er afgesloten met een stelling. Lezers kunnen hier eenvoudig op reageren met hun Facebook- of Twitteraccount. Hetnieuwstebrabant.nl is met name op tablet perfect te bekijken.

Freshheads is verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp en de volledige technische realisatie van Hetnieuwstebrabant.nl.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR