De nieuwe 013.nl: opgaan in ultieme muziekbeleving

0132
Met trots presenteren wij de gloednieuwe 013.nl. We sloegen de handen ineen en vertaalden de totaalbeleving van 013 Poppodium naar het web. Samen creëerden we de ultieme muziekbeleving in beeld, geluid en gebruikersgemak.


De vernieuwde website zit vol beleving en heeft op visueel niveau een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. De content is heroverwogen en alleen de belangrijkste functionaliteiten zijn overgebleven. Met als resultaat dat de bezoeker zich eenvoudig een weg door de vernieuwde website baant en slechts in een paar logische stappen de informatie en e-tickets vindt die men zoekt. De nieuwe 013.nl is volledig ‘responsive’, waardoor de site ook op mobiel en tablet optimaal te beleven is.


Samenwerkingen
Samenwerkingen met partijen als Deezer en TicketSwap maken 013.nl extra gebruiksvriendelijk. Muziekstreamingdienst Deezer maakt het mogelijk om direct vanuit het programma-overzicht muziekfragmenten te beluisteren. En met behulp van TicketSwap vindt de bezoeker nu ook voor uitverkochte concerten kaarten voor een eerlijke prijs. Hiermee roept 013 een halt toe aan alle illegale opkooppraktijken en biedt het podium een goed alternatief voor tickethandel.


Beleving
Een bezoek aan de vernieuwde 013.nl brengt de bezoeker alvast in de juiste vibe. Hoofd communicatie Sanne Reiniers van 013: “Een bezoek aan 013 is nooit hetzelfde. Het decor, de sfeer en het publiek verschillen per event. Waarom zou dit op de website anders moeten zijn?” Evert Hilhorst, interactieontwerper bij Freshheads vult aan: “Per event maakt de webredactie van 013 zelf nieuwe pagina’s aan. Stuk voor stuk even gelikt. Op basis van het door Freshheads ontwikkelde Publish Platform creëert 013 namelijk super eenvoudig rijke en aantrekkelijke content. Er is ruimte voor groot beeld, muziekfragmenten en links naar relevante social media. En hiervoor hoef je geen designer te zijn.”

We zijn nu al trots op het eindresultaat, maar zullen de site blijven doorontwikkelen om die beleving continu te optimaliseren. Freshheads dacht mee aan het concept en verzorgde het interactieontwerp, grafisch design en de volledige techniek van de vernieuwde 013.nl. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! http://www.013.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR