Tilburgers centraal in online campagne PvdA: ‘Tilburg Bestuurt’

Op 19 maart 2014 openen de stembureaus na vier jaar weer hun deuren voor de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA voert campagne en dat is terug te zien in het Tilburgse straatbeeld. Je kunt ‘m niet missen: de poster met het vriendelijke gezicht en de wit gearceerde krullen. 'Da’s Auke' Oftewel: Auke Blaauwbroek, wethouder en dé lijsttrekker van de PvdA in Tilburg. Dit jaar draait het bij de partij om betrokkenheid en solidariteit. Geen politieke praat, maar recht voor zijn raap. Politiek is immers van de burger. Daarom vroeg de PvdA ons voor de realisatie van een online campagne waarbij de burger centraal staat. Wij bedachten 'Tilburg Bestuurt'.

Da’s Auke
‘Da’s Auke’ is het overkoepelende concept dat centraal staat in de campagne. Het doel: laten zien wie Auke is en wat hij betekent voor de stad. Deze campagne uit zich zowel online als offline. De uitgebreide printcampagne, gemaakt door Maan, wordt versterkt door een online campagne die naadloos aansluit. Auke is open, benaderbaar en transparant. Auke vertelt namelijk niet hoe de kiezer het moet doen. De kiezer vertelt Auke hoe hij het moet doen. Wij vertaalden dit naar een online concept waarbij PvdA de dialoog aangaat en de burger laat zien dat er echt naar hen geluisterd wordt.

Tilburg bestuurt
Dagelijks komt de lijsttrekker mensen tegen met ideeën, tips en voorstellen om Tilburg te verbeteren. En deze betrokkenheid wordt gewaardeerd. Om de burgers een online platform te bieden voor al deze ideeën, problemen en voorstellen is er nu tilburgbestuurt.nl. Wat voor problemen spelen er in wijken? Hoe voelen ouderen zich? Waar lopen starters tegen aan? Op dit online platform zenden inwoners van de Gemeente Tilburg eenvoudig hun vorm van feedback en ideeën in. De inzendingen worden gecategoriseerd onder één van de onderwerpen van het partijprogramma: economie en arbeid, onderwijs, leefbaarheid of zorg. Deze krijgen vervolgens een plek op de virtuele kaart van Tilburg.

Regelmatig neemt Auke een inzending onder de loep. Hij gaat in gesprek met de inzender. Het geheel wordt vastgesteld op video en als reactie aan de inzending op de website toegevoegd. Vervolgens gaat Auke en/of de PvdA fractie met het voorstel aan de slag. De indiener en iedereen die de website bezoekt kan volgen hoe het met zijn idee, voorstel of kritiekpunt staat. Zo laat Auke op een transparante wijze zien dat er ook écht iets gedaan wordt met de feedback van de inwoners van Tilburg.

Het volledige online concept rondom de verkiezingscampagne ‘Da’s Auke’ is bedacht, ontworpen en ontwikkeld door Freshheads.
http://www.tilburgbestuurt.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR