Social Care Network brengt vraag en aanbod samen op lokaal niveau

Vraag- en aanbodplatformen zijn succesvol. Op nationaal én lokaal niveau. In de zorg, maar ook in andere sectoren. Naast het succes van Zorgvoorelkaar.com, hét platform dat vrijwilligers en hulpbehoevenden samenbrengt, zet Social Care Network nu ook in op lokaal niveau. Hoe? Wij gingen aan de slag met de oplossing.


Zo snel en effectief mogelijk vraag en aanbod in vrijwilligerswerk bij elkaar brengen. Dat is het maatschappelijke doel van Social Care Network. Met een vraag- en aanbodplatform voor iedere gemeente. Met elk een uniek DNA, uitstraling en relevante functionaliteiten.

Super systeem
We ontwikkelden een overkoepelend systeem waarmee Social Care Network ultra flexibel sub-platforms kan uitrollen. Een ‘super’ systeem waarbij alle mogelijke functionaliteiten zijn samengebracht. Het bevat simpelweg sets met functies die aan en uit te zetten zijn. Door deze functies zorgvuldig samen te stellen creëert Social Care Network platformen die volledig toegespitst zijn op een bepaalde gemeente. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikersrollen, sectoren, regio’s, locaties én de ‘look & feel’ worden aangepast aan de wensen en behoeften.

Zaankantersvoorelkaar
De gemeente Zaanstad is de eerste gemeente die gebruik maakt van dit systeem. Zaankantersvoorelkaar.nl brengt vrijwilligers en vacatures samen voor specifiek de gemeente Zaanstad. Zaankantersvoorelkaar.nl is ook gekoppeld aan Zorgvoorelkaar.com, zodat hulpvraag en hulpaanbod zowel landelijk als lokaal kan worden gematcht. In de toekomst blijft Freshheads het systeem doorontwikkelen. Af is het namelijk nooit.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR