Estimote Beacons: spelen met developer speelgoed!

Vriendelijk zijn we altijd, maar zó hartelijk werd deze postbode zelden ontvangen. Na een half jaar wachten werd er dan eindelijk bij ons aangebeld. En ja hoor, daar waren ze: onze Estimote developer kits! 'Internet of Things' speelgoed waar onze developer hartjes snellen van gaan kloppen. Benieuwd waarom?


iBeacon-technologie
In 2013 introduceerde Apple voor het eerst de iBeacon-technologie. Bedoeld om op korte afstand met mobiele apparaten te communiceren. Het is een alternatief voor NFC (Near Field Communication), dat tegenwoordig in steeds meer smartphones wordt ingebouwd. Apple heeft gekozen voor een bestaande Bluetooth techniek. Zonder dat er extra hardware nodig is en met een reikwijdte die wel 1000 keer groter is dan bij NFC.

Esitmote Beacons
Estimotes zijn kleine apparaatjes die middels Bluetooth LE (low energy) een signaal verzenden. Bluetooth LE is het draadloze persoonlijke omgevingsnetwerk dat ook wel Bluetooth Smart genoemd wordt. De estimotes zijn compatible met de iBeacon-technologie en zijn daarom perfect te gebruiken met iPhones en iPads. Maar ook de nieuwere Android en Windows telefoons ondersteunen inmiddels de technologie. Naast de Bluetooth LE transmitter bestaat de beacon uit een batterij die zo’n twee jaar mee gaat.

Maar wat kun je ermee?
Ik hoor het je denken: leuk al die technische termen, maar wat kun je ermee? 
Met de Estimote Beacon wordt indoor locatie bepaling heel nauwkeurig en relevant. Iedere beacon zend namelijk een uniek signaal uit waarmee het mogelijk is om te communiceren met iedereen met een smartphone in een bereik van wel 70 meter. Zo is het mogelijk om context afhankelijke informatie te versturen. Denk aan de beoordeling van het restaurant waar je voor staat, het verhaal achter het kunstwerk in het museum of het ontwikkelproces van de designertas in de winkel.

De mogelijkheden gaan verder dan alleen het pushen van relevante informatie. Met de opkomst van ‘The Internet of Things’ worden steeds meer huis-, tuin- en keukenapparatuur aan het internet verbonden. Eén afstandsbediening om al deze apparaten te bedienen wordt te complex, maar één afstandsbediening die weet waar hij zich in het huis bevindt – en welke apparaten hem op dat moment omringen- hoeft alleen die specifieke functionaliteiten aan te bieden. Al met al: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wij gaan opzoek naar hoe deze technologie het begrip ‘nieuw internet’ kan verrijken en hoe dit meerwaarde kan bieden voor onze projecten én onze klanten.
We keep you posted!

http://estimote.com/

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR