Kadaster Toolbox: stelt open data beschikbaar voor ontwikkelaars

PERSBERICHT - In samenwerking met internetbureau Freshheads,  2CoolMonkeys en Capgemini heeft het Kadaster de Kadaster Toolbox ontwikkeld. De Kadaster Toolbox is een online platform waarop app-ontwikkelaars op een eenvoudige manier toegang krijgen tot de ‘open data’ van het Kadaster. Er is gestart met een pilotfase en op dit moment zijn de gegevens uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en koopsominformatie als datasets te downloaden. Na de pilot van zes maanden gaan de vier partijen samen kijken hoe er een vervolg aan de Toolbox kan worden gegeven.


App-ontwikkelaars kunnen met de data uit de Kadaster Toolbox apps ontwikkelen. Zo ontwikkelde Freshheads de Postcodeapi.nu. Deze app is gebouwd met behulp van BAG-gegevens en de postcodedatabase van de afzonderlijke gemeenten. 2CoolMonkeys lanceerde daarnaast de app Koopsomapp.nl. Met deze applicatie kan iedereen op basis van locatiegegevens koopsomgegevens opvragen. Normaal gesproken gaat hier een heel proces aan vooraf, maar met behulp van de Kadaster Toolbox is er direct inzicht in het aantal woningen dat in een gebied staat en wat de gemiddelde koopsom per wijk is. Een handige toepassing voor makelaars.

“Freshheads heeft de Kadaster Toolbox in samenwerking met het Kadaster, 2CoolMonkeys en Capgemini ontwikkeld. Het doel van de Toolbox is om het gebruik van de open data van het Kadaster door app-ontwikkelaars te stimuleren”, zegt Dimitri van Hees, open data-expert bij Freshheads. “Wij hebben zelf al ontdekt welke voordelen er met deze open data te behalen zijn en hopen dat de Kadaster Toolbox meer ontwikkelaars zal aansporen om hier nieuwe en innovatieve applicaties mee te bouwen.”

http://toolbox.ontwikkeling.kadaster.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR