PiLOD 2.0: bijdragen aan de revolutie van Linked Open Data

De Pilot Linked Open Data gaat door. Na een succesvolle afronding van het traject, met als afsluiter de bijeenkomst: ‘Een reis door Linked Open Data’ in juli 2013, gaat het initiatief nu verder onder het mom: PiLOD 2.0. Freshheads is onderdeel van het initiatief en zal zich volledig bijten in één van de nieuwe onderwerpen: ‘Linked Open Data voor het web’. Misschien wel samen met jou!


PiLOD
PiLOD is een onafhankelijk initiatief van professionals die zich inzetten om (open) data linkbaar te maken. Na veel onderzoek en vele bijeenkomsten zijn de eerste resultaten gepresenteerd en uiteindelijk gebundeld in een boek. Tijdens PiLOD 2.0. gaat Freshheads een belangrijke rol spelen in deze beweging. Met onze Technisch Architect Dimitri van Hees als trekker van één van de nieuwe cases zullen wij ons gaan verdiepen in het gebruik van Linked Open Data voor het web. Hoe gaan we om met performance bijvoorbeeld? En hoe kunnen we het gebruik van Linked Data vereenvoudigen voor web- en mobile developers? Is het verstandig om er een API tussen te zetten? Antwoorden op dit soort vragen hopen we aan het eind van de PiLOD in mei gevonden te hebben.

Dimitri van Hees, Technisch Architect bij Freshheads: “Open Data, The Internet of Things én de Big Data revolutie zorgen voor een explosie van gegevens. Linked Data is dé manier om dit groeiende aantal gegevens aan elkaar te koppelen. Door onze participatie aan PiLOD 2.0 willen we inzicht krijgen in de gebruikte technologieën en bijdragen aan de ontwikkeling en populariteit van deze techniek in onze branche. Het linken van data leidt tot kwaliteitsverbetering van eigen data en kan apps en websites verrijken met data van anderen.”

Startbijeenkomst op 13 november 2013
Wil jij je stempel zetten op deze revolutie en met ons mee onderzoeken? Op 13 november a.s. zal PiLOD 2.0. officieel starten tijdens de gratis te bezoeken kick-off bijeenkomst bij het NWO in Den Haag. Naast dat er uitgebreid over Linked Open Data gesproken zal worden, worden de verschillende cases (waaronder die van Dimitri) gepresenteerd en kunnen geinteresseerden zich ter plekke aanmelden om te participeren in één van de cases.

Geinteresseerd maar meer informatie nodig? Of gewoon geinteresseerd in Linked Open Data? Stel je vragen aan Dimitri via: dimitri@freshheads.com, of via Twitter @dvh. Gedurende het onderzoeksprogramma zal Dimitri ons regelmatig van updates voorzien. Houd het blog dus in de gaten! Aanmelden of het volledige programma bekijken kan hier.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR