Wakibi.nl: kleine lening met grote sociale impact

Wakibi is dé non-profitorganisatie dat zich inzet voor ondernemers wereldwijd. Met hun micro-financieringsplatform helpen ze kansarme ondernemers om voet aan de grond te krijgen. Freshheads draagt dit initiatief een warm hart toe én gaf geheel pro-deo vorm aan de vernieuwde website. En dit binnen 5 dagen. Ons doel? zoveel mogelijk bezoekers stimuleren om mee te doen!

Zo makkelijk en transparant mogelijk
Het uitlenen van geld is en blijft een gevoelige transactie. Igor Delissen, Interactie ontwerper bij Freshheads: ‘We merken dat de behoefte aan transparantie in dit soort crowdfund-projecten heel erg groot is. Het was voor ons dus een belangrijk doel om de bezoekers op hun gemak te stellen en van alle informatie te voorzien die nodig is om met een goed gevoel een mini-lening te verstrekken.’

Zo zie je als bezoeker in één oogopslag hoeveel geld er al verworven is en wat er nog nodig is om een project te kunnen verwezenlijken. Het project dat het beste bij je past vind je eenvoudig door te filteren op land, sector, geslacht of groep. En doordat er aan ieder project een beoordelingssysteem is gekoppeld zie je ook hoe het door voorgangers is beoordeeld. Uitleners kunnen het project nauw blijven volgen en zelf een beoordeling toevoegen. In 98% van alle gevallen wordt het volledige bedrag, na het bereiken van het totale bedrag, weer aan de uitlener geretourneerd.

Binnen 5 dagen gerealiseerd
Binnen slechts vijf dagen hebben we als team de restyling van Wakibi.nl gerealiseerd. Gedurende die werkweek is Wakibi tijdelijk bij ons ingetrokken en hebben we dankzij die korte lijnen snel en efficiënt de ontwerpen kunnen opgeleverd. Het eindresultaat is nu te bewonderen op http://www.wakibi.nl/.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR