Bernhoven app: voorbereid naar en in het ziekenhuis

Bernhoven wil in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland zijn. Het ziekenhuis staat midden in een natuurgebied en dat zie je terug in de inrichting. Bernhoven doet er veel aan om zich innovatief te positioneren en zet haar patiënten altijd centraal. Freshheads is gevraagd mee te denken aan een mobiel concept die de patiënten niet alleen binnen de ziekenhuismuren, maar ook daarbuiten optimaal bedient. Het resultaat? De Bernhoven app!

Patiënten hebben behoefte aan informatie. Over het ziekenhuis, de dokters en behandelingen. Er is behoefte aan een goede voorbereiding, zodat ze zich enkel en alleen hoeven te focussen op dat waar het echt om draait: beter worden. Bernhoven in Uden snapt dit als geen ander en vroeg ons mee te denken aan een mobiele app die nog beter in deze behoefte kan voorzien.

De Bernhoven App
De applicatie helpt patiënten en hun familieleden zo snel mogelijk van alle gewenste informatie te voorzien. Altijd en overal. Thuis, onderweg naar het ziekenhuis of in het ziekenhuis. Zonder gebonden te zijn aan een desktop of papieren brochures. Gebruiksvriendelijk, laagdrempelig én aantrekkelijk. Met als gevolg dat écht iedereen met de app kan werken.

Unieke ziekenhuisapplicatie
Door de app te downloaden kun je altijd en overal patiëntenfolders raadplegen, contact opnemen met een polikliniek voor het maken van een afspraak of je route naar én in het ziekenhuis plannen. Naast al deze informatie bevat de app een uniek overzicht met alle specialisten werkzaam in Bernhoven. Sommigen stellen zich zelfs met een korte video voor. Zo kan de gebruiker zich goed voorbereiden op zijn of haar afspraak in het ziekenhuis. Tot slot biedt de app de mogelijkheid om de Zorgassistent van Interpolis te downloaden. Met deze aparte app kunnen afspraken nog beter worden voorbereid, geregistreerd en nabesproken.

Freshheads dacht mee aan het concept, deed het grafische design en de volledige technische ontwikkeling van de app. De content van de app wordt door Bernhoven zelf aangeleverd via een al bestaand content management systeem. In de toekomst hopen we de applicatie nog verder te optimaliseren. De Bernhoven app is nu te downloaden voor zowel Android als iOS. En is mogelijk gemaakt door de Tilburgse verzekeraar Interpolis.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR