Social Innovation Week 2013 met Freshheads

Van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september vindt de eerste European Social Innovation Week plaats. De Spoorzone in Tilburg zal deze week volledig in het teken staan van inspirerende samenwerkingen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap. Initiatieven komen in de spotlight te staan die betekenisvol zijn of kunnen worden voor de maatschappij. Iedere dag staat in het teken van een ander thema. De vrijdag staat in teken van Samen Werken. En wij laten daar in ons sprekersprogramma onze visie op los! Wij nodigen jou van harte uit om van 14.00 uur tot 16.30 uur hierbij aanwezig te zijn. Waar? Gebouw 88, Spoorzone Tilburg!


Het programma

14.00 - 14.30 uur: Financiering; het kan ook anders
Onze Algemeen Directeur Wout komt regelmatig in aanraking met online start-ups, concepten en projecten met veel potentie, maar aan startkapitaal ontbreekt het vaak. Zonder investeerders, lening bij de bank, een goed gevulde oude sok, ingewikkelde constructies via de Kaaimaneilanden of subsidie, is het lastig om je idee van de grond te krijgen. Maar het kan anders! Stap uit de traditionele klant-leverancier relatie en ga opzoek naar een win-win situatie. Hoe? Laat je inspireren!

14.40 - 15.10 uur: Samen ondernemen; de gouden tips
Joost Gielen is ondernemer in hart en nieren. Samen met zijn compagnon Sjoerd Eikenaar richtte hij eerder o.a. Freshheads, Werkspot.nl, RedFish én recentelijk Supergoods op. Tijdens een keynote zal Joost het publiek voorzien van gouden tips. Want samen succesvol ondernemen, hoe doe je dat nu eigenlijk?

15.20 - 15.50 uur: Big, Linked en Open data; en nu?
Dimitri van Hees is Technisch Architect bij Freshheads én expert op het gebied van data. Big-, Linked- én  Open data zijn populaire buzz-woorden onder marketeers. We leven in een digitale revolutie, waarin iedereen data genereert. Dat op zich is niet nieuw, de manier waarop we met die data om gaan wel. Want hoe zorgen we ervoor dat we er ook daadwerkelijk iets mee kunnen? In een interactieve presentatie klaart Dimitri de begrippen op en vertaalt deze naar een (toekomst)beeld waar we vroeg of laat allemaal mee te maken gaan krijgen. Wil jij meedelen in de voordelen die Big, Linked en Open data kunnen bieden? Dan mag je dit niet missen!

15.50 – 16.20 uur: Social Innovation en het Tilburg Big Data Laboratory
Jaap van den Herik is professor op de Universiteit van Tilburg en oprichter van het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC). Aansluitend op het verhaal van Dimitri zal hij verder ingaan op het Tilburg Big Data Laboratory. In dit lab onderzoeken zij de mogelijkheden van Big Data en stellen ze zichzelf de vraag: Kunnen we uit alle verzamelde data een verhaal vertellen? En zo ja, kunnen we dat verhaal zinvol inzetten bij thema’s als preventie, gezondheid en sociale innovatie? In een inspirerende presentatie vertelt Jaap over hoe dit in zijn werk gaat!

16.20 – 16.30: Digitale stedenagenda en small data
Een samenleving in beweging. Met ruimte voor groei, ontwikkeling en volop kansen voor iedereen. Dat is waar de Digitale Steden Agenda (DSA) zich hard voor maakt. De maatschappij staat voor grote uitdagingen die niet zo eenvoudig zijn op te lossen. Een andere aanpak is nodig. Een nieuwe bundeling van krachten, waarbij ondernemers, instellingen, overheden, wetenschap, innovatoren en bewoners de handen ineen slaan om zo samen te komen tot vernieuwende oplossingen die werken. Maar hoe maak je van al deze verspreidde data, waardevolle informatie? Rob Bots, Strategisch Adviseur in informatisering bij de Gemeente Tilburg laat aan de hand van een aantal voorbeelden zien hoe ze dit doen!

Bijwonen
Bijwonen is gratis! Zien we jou de 20e? Aanmelden is niet verplicht, toch vinden we het leuk om te weten als je komt. Als je wilt kun je het laten weten door ons een tweet of facebookbericht te sturen! Meer informatie over het programma is te vinden op www.esiw.org.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR