Maandelijks een goed gevoel met Supertamp.nl: van idee tot online platform

Het zijn de schappen in de supermarkt waar je niet aan ontkomt. Iedere maand moeten we er ons huis voor uit: tampons, scheermesjes, toiletpapier. Supergoods vindt dat dit anders kan. Het is het eerste Nederlandse platform waarbij je je kunt abonneren op alledaagse thuisproducten. De nettowinst gaat volledig naar het goede doel. En de producten? Die vallen iedere maand gewoon op de deurmat. Freshheads is gevraagd voor de ontwikkeling van het allereerste product: Supertamp. Van idee tot concept, van concept tot online platform.

Makkelijk, sociaal én met een goed gevoel. Dat is Supergoods. De kosten worden bewust laag gehouden en de nettowinst wordt jaarlijks voor 100% aan sociale projecten in ontwikkelingslanden gedoneerd. Op die manier draagt Supergoods structureel bij aan het bestrijden van ongelijkheid in de wereld. Dit doen ze in samenwerking met Plan Nederland en sociale werkplaats Ergon. Ons werd gevraagd mee te denken aan de merkbeleving en merkidentiteit, en vervolgens een huisstijl en online platform te creëren voor de pilot: Supertamp! Met deze pilot focust Supergoods zich volledig op het vrouwelijk segment. Voor slechts 2,95 per maand ontvangt de vrouw maandelijks 24 tampons in de brievenbus.

Doelstellingen
Het doel van het online platform is om potentiële klanten onder te dompelen in de wereld van Supergoods. Met die merkbeleving te focussen op ‘maandelijks een goed gevoel’. De bezoekers op een eenvoudige wijze door het aankoopproces te loodsen, met als einddoel het afsluiten van een abonnement te stimuleren.

Hoe hebben we dit aangepakt?
Vanaf het begin aan tafel zitten om samen met de opdrachtgever het concept en online strategie uit te denken, dat doen wij het liefst. Van A tot Z betrokken zijn bij het bereiken van de online ambities. Samen met Supergoods hebben we dit voor Supertamp mogen doen. Aan de hand van het concept en de doelstellingen zijn we met het creatieve team aan de slag gegaan met een grafisch- en interactieontwerp. De huisstijl en functionaliteiten zijn kritisch afgewogen. Door in de schoenen van deze bezoekers te gaan staan en hen daadwerkelijk bij de ontwikkelfase te betrekken hebben we ons volledig kunnen focussen op functionaliteit, merkbeleving en gebruiksvriendelijkheid. Uiteindelijk heeft het technische team gezorgd voor een duurzaam platform. Herbruikbaar voor nieuwe, toekomstige producten.

Joost Gielen: “Freshheads is vanaf dag 1 nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de ontwikkeling van Supergoods. Samen hebben we ons gebogen over het concept, strategie en de merkbeleving. Om het eerste product op de markt te zetten hebben we een vrouwenpanel samengesteld onder de vrouwelijke heads en een onderzoek gedaan onder 100 vrouwen.”

Supertamp.nl is een ruim opgezette online applicatie geworden die simpel in gebruik is én focust op relevantie. Op een eenvoudige wijze leert de bezoeker het merk kennen, wordt men snel van de benodigde informatie voorzien én aan de hand meegenomen door het aankoopproces.

Supertamp.nl is momenteel nog een BETA-versie.
http://www.supertamp.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR