EmerceEDAY.nl: Met minder content, meer relevant!

In aanloop naar een event wordt er online georiënteerd, kaarten gekocht en voorbereid. Evenementen zijn volop op het web te vinden. Vaak zijn dit websites met een enorme hoeveelheid aan content. En hoe meer content, des te lastiger het wordt om het overzichtelijk en visueel aantrekkelijk aan te bieden. Maar hoe realiseer je dan wel een website waar overzichtelijkheid en (merk)beleving hand-in-hand gaan? Wij gingen de uitdaging aan met de website van het jaarlijkse Emerce EDAY!

Voor de vierde keer ontwierpen en ontwikkelden wij de website voor hét event voor media, marketing en e-business. Jaarlijks komen zo’n 1.700 beslissers op EDAY af. Voorafgaand oriënteren zij zich online, kopen ze tickets en bereiden ze zich aan de hand van het sprekersprogramma tot in de puntjes voor.

Uit trendonderzoek is gebleken dat we steeds meer waarde hechten aan beleving. We maken, publiceren en delen dagelijks eenvoudig beeld, waardoor we steeds meer beelddenkers worden. De doelstelling voor de website van dit jaar hebben we dan ook als volgt geformuleerd: “Emerceeday.nl speelt met inspirerend beeld in op, en dompelt de bezoeker onder in, de beleving van Emerce EDAY. Met een perfecte balans tussen vorm en functie. Inclusief een subtiele focus op conversie.”

Minder content, meer relevantie
Relevantie was hierbij het sleutelwoord. Bezoekers moeten goed, snel en eenvoudig alle informatie kunnen vinden, maar tegelijkertijd continu visueel getriggerd worden. We hebben dit bereikt door te werken met een strak en clean design, waarbij we met minder content, meer relevant zijn. We zijn in de schoenen van de gebruiker gaan staan en zijn terug gegaan naar de basis. Met een heel minimalistisch, maar visueel prikkelend ontwerp als resultaat.

Jamila Valk, Hoofd Projectmanagement bij Freshheads: “Het is ieder jaar weer een uitdaging om de hoeveelheid aan informatie van het sprekersprogramma op een prettige en overzichtelijke manier weer te geven. Met de minimalistische vormgeving van dit jaar was dit een extra aandachtspunt.”

Door groots inzet van fotografie word je als bezoeker ondergedompeld in de ultieme EDAYsfeer. De in de lengte opgezette homepage biedt, in de vorm van een samenvatting, alle benodigde informatie die je als bezoeker nodig hebt. Ook was het een doel meer te sturen op conversie. Dit hebben we bewerkstelligt door op een subtiele manier buttons en spotlights in te zetten die op de juiste momenten de bezoeker lichtelijk richting geeft naar de ‘ticketshop’.

Duurzaam platform
Het platform is technisch opgezet zodat het herbruikbaar is voor andere events. Zo zullen de websites voor Mobile Convention Amsterdam en Digital Marketing Live! ook op ditzelfde platform worden ontwikkeld.

Naast de website van Emerce EDAY hebben we tevens het ontwerp van de nieuwsbrief én het briefpapier gemaakt. In een later stadium zullen we ons ook buigen over het ontwerp van het programmaboekje en de bewegwijzering op het evenement zelf.

Meer weten over Emerce EDAY 2013? http://www.emerceeday.nl

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR