Incubate 2013: Bereid je optimaal voor op Incubate.org!

Eindelijk, de zomer staat voor de deur! En dat betekent: Incubatekriebels! Een week lang in september de beste muziek, kunst, cultuur, dans, inspiratie en films. Zo’n tweehonderd artiesten maken 16 t/m 22 september hun opwachting op twintig locaties in Tilburg. Freshheads is al zeven jaar trots partner van het festival. Door samen te blijven innoveren realiseren we jaarlijks de beste Incubate website. Opnieuw presenteren we met trots de nieuwe Incubate.org. Het Tilburgs cultureel festival is jaarlijks een ware beleving. Een beleving waar je niet tot september op hoeft te wachten, maar nu al van kunt genieten.

Beste festivalwebsite van NL
Tijdens de ontwikkeling van Incubate.org stonden een aantal doelstellingen centraal. Zo moet de website sfeer en eenvoud uitstralen en de bezoeker triggeren om daadwerkelijk het festival te gaan bezoeken. (doel: + 30%). Daarnaast hebben we de ambitie om Incubate.org dé beste festivalwebsite van Nederland te laten zijn!

My Incubate
Verdwalen in de enorme hoeveelheid aan informatie hoeft niet meer. Door de duidelijke focus op het uitgebreide festivalaanbod is het zoeken en oriënteren op Incubate.org eenvoudig. Alles wat je wilt weten van de artiesten wordt overzichtelijk weergegeven en bijbehorende muziek is direct te beluisteren. Met het persoonlijke account (My Incubate) stel je je gepersonaliseerde timetable samen. Alles wat je moet weten om optimaal van het festival te kunnen genieten heb je vervolgens in één overzichtelijk schema bij de hand.

Relevant zijn
Door de juiste afweging van functionaliteiten heeft Incubate.org een prettige flow. Je baant je gemakkelijk een weg door de website. De opmaak is clean en fris, zonder veel poespas, waardoor de content centraal is komen te staan. Om ervoor te zorgen dat je als bezoeker snel de gewenste informatie vindt, is op iedere pagina gekeken naar hoe die content zo relevant mogelijk getoond kan worden. Op basis van de artiesten die toegevoegd zijn aan het persoonlijk account worden er direct relevante suggesties gedaan. Zo wordt er aangegeven welke tickets op jou van toepassing zijn en welke artiesten je wellicht nog meer tof vindt.

Met het account kun je tevens bijdragen aan de content. Door de artiestenprofielen aan te vullen en aan te passen maken we samen de festivalinformatie zo actueel en compleet mogelijk!

Beloning voor de Loyal Class
De trouwe Incubate-community wordt ook dit jaar weer beloond. De zogenoemde ‘Loyal Class’ kan voor exclusieve items sparen door actief bij te dragen aan de content op Incubate.org of door over Incubate te praten op Facebook of Twitter. Incubate creëert op deze manier ambassadeurs. Via ‘My Incubate’ kunnen deze credits worden ingeruild voor toffe artikelen.

Erik Luyten van Incubate: “Al sinds 2007 werken we erg fijn, en ook steeds intensiever samen met Freshheads. Ideeën werken we samen uit naar innovatieve nieuwe producten als Loyal Class of een website zoals de huidige Incubate.org. De website maakt het de bezoeker zeer makkelijk zich voor te bereiden op wat wij op ons festival programmeren, en waar alle nodige info met een paar clicks te vinden is. Daarnaast is de nieuwe vorm die we hebben bedacht voor het laten zien van blokkenschema’s veelbelovend. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze website de bezoeker beter kunnen informeren dan voorheen. En daar mag ook Freshheads heel trots op zijn.”

Incubate.org is in nauwe samenwerking met Incubate tot stand gekomen. Met een ‘agile aanpak’, met de klant op locatie, hebben we snel en effectief kunnen schakelen. Freshheads is verantwoordelijk voor het interactieontwerp en de gehele techniek van Incubate.org. Het grafisch ontwerp is gemaakt door Ingo Oszkinat.

Meer weten over Incubate? Zie http://www.incubate.org!

P.s.: Ook dit jaar is de mobiele app weer te downloaden voor iPhone en Android.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR