Audax neemt plaats in de handtas met de CosmoGIRL! Lookbook app

De hedendaagse fashion liefhebber haalt haar inspiratie al lang niet meer alleen van catwalks of uit magazines. Waar vroeger enkel de Anna Wintours met de modescepters zwaaiden, zijn de rollen langzaam aan het omdraaien. Fashion liefhebbers krijgen voet aan de grond en weten online te inspireren. Ze creëren grote fan bases en zijn in de meest succesvolle gevallen het nieuwe mikpunt voor adverteerders. CosmoGIRL! maakt het nog makkelijker om altijd én overal looks te delen en inspiratie op te doen. Met de mobiele app zit Uitgever Audax nog dichter op zijn doelgroep. In de handtas welteverstaan, tussen alle andere persoonlijke spullen.

De populariteit van de CosmoGIRL! lookbook is enorm groeiende. De doelgroep bestaat uit meiden met grote interesse voor mode, beauty en lifestyle. Hun online reputatie is belangrijk en zij profileren zichzelf dan ook graag op een onderscheidende manier. Samen hebben zij al zo’n 4.200 looks gepost op cosmogirl.nl

Met de komst van de CosmoGIRL! Lookbook applicatie is het posten en beoordelen van looks nog makkelijker. Op ieder moment van de dag, overal inspireren én inspiratie opdoen. Simpel, via je smartphone. In de vorm van ‘hearts’ geven gebruikers hun waardering en via Facebook of Twitter worden de posts eenvoudig gedeeld. Geplaatste foto’s worden automatisch opgeslagen in het persoonlijke account en worden meteen doorgeplaatst op de website.

Freshheads en CosmoGIRL!
Eerder dit jaar ontwikkelden we de website voor CosmoGIRL!, waarbij de nadruk voor een groot deel ook op het lookbook kwam te liggen. Meteen na die lancering hebben we doorgepakt op de mobiele applicatie. Enerzijds om het gebruik van het lookbook te intensiveren en anderzijds om de gebruikers een tool te bieden waarmee zij nog makkelijker en vaker kunnen bijdragen. Jody Franz, projectmanager Freshheads: “De lookbook-ers hebben nu hun persoonlijke scrapbook altijd bij de hand. Ze kunnen op ieder moment van de dag snel scannen, nieuwe looks plaatsen en waarderingen geven.”

Het mobiele team heeft de applicatie gebouwd op een (open-source) cross-platform framework, genaamd Titanium. Joost Farla, Hoofd Techniek bij Freshheads: “Door gebruik te maken van deze cross-platform technologie zijn we in staat apps weg te zetten die niet te onderscheiden zijn van native apps. Het grootste voordeel van deze aanpak is dat we niet voor Android én iOS een aparte app hebben hoeven ontwikkelen, maar 80 tot 90% van het project hebben kunnen hergebruiken voor beide platforms, zonder in te leveren op user experience. Op deze manier vergroot je eenvoudig het bereik van een app en houden we de doorlooptijd en ontwikkelkosten laag. In de toekomst kunnen we deze app dan ook met minimale inspanning uitrollen voor andere mobiele besturingssystemen.”

Igor Delissen, interactieontwerper Freshheads: “Het was een uitdaging om met de hoeveelheid foto’s aan de slag te gaan. Het is een applicatie geworden met een sterke basis, maar we zijn met nog veel meer coole functionaliteiten bezig die de app naar een nog hoger niveau gaan tillen!”

Download de app nu hier voor iPhone én hier voor Android!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR