EenVandaag.nl focust op content

Met dagelijks gemiddeld 1.1 miljoen kijkers is EenVandaag één van de best bekeken actualiteitenprogramma’s van de Nederlandse televisie. Naast de reguliere uitzendingen biedt EenVandaag diverse nieuwsitems, reportages en onderzoeken online aan. En met succes. Met 2 miljoen pageviews per maand is EenVandaag.nl een veel bezochte nieuwsbron. Vier jaar geleden ontwikkelden wij de eerdere EenVandaag.nl. Nu kregen we de kans om de website een volledige opfrisbeurt te geven, en die namen we met beide handen aan!

De oude website voldeed niet meer aan de ambities van EenVandaag. Door gelegenheden als het EK-voetbal en de Olympische Spelen vervielen de reguliere TV-uitzendingen. Hierdoor is EenVandaag ook online nieuws gaan aanbieden. Diverse webreportages, blogs, audiogesprekken en artikelen zorgden voor meer bezoekers op de website dan tijdens de reguliere uitzenddagen.

Aan de hand van de huidige doelstellingen en ambities is EenVandaag.nl geoptimaliseerd om zo de hoeveelheid aan informatie overzichtelijk aan te kunnen bieden.  Steeds meer wordt de website via mobiel en tablet bezocht. Met de nieuwe website is de nadruk voornamelijk op content komen te liggen. De oude site is behoorlijk uitgekleed en ‘overbodige’ functionaliteiten zijn geschrapt. Dit met als resultaat dat de vernieuwde website focust op eenvoud. EenVandaag.nl is omgetoverd van website tot een taakgerichte web applicatie.

Het design is over de gehele breedte van het scherm getrokken en straalt rust uit. De navigatie is versimpeld, wat de algehele flow heeft doen verbeteren. Door het responsive design en het grote fontgebruik is de website tevens op de smartphone en tablet perfect te bekijken. De artikelen zijn gemakkelijk te scannen én tevens door de redactie zelf uit te breiden en in te delen. Bekijk hier de case in ons portfolio!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR