Het verhaal van Philips kraakhelder

Ze geven betekenis, een menselijk karakter en identiteit. Verhalen zijn van oudsher één van de krachtigste middelen om een boodschap over te brengen. Een goed verhaal geeft richting, betekenis en verbindt mensen met elkaar.

Philips vertelt..
Met behulp van visual storytelling geeft Philips een extra dimensie aan hun eigen verhaal. Het geeft sfeer en emotie die het bedrijf een persoonlijkheid geeft. Een persoonlijkheid waar mensen zich mee kunnen identificeren. Dat wekt niet alleen vertrouwen, maar ook een stukje professionaliteit. Het maakt ze benaderbaar én transparant.

Solliciteren bij Philips
Met meer dan 60.000 geregistreerde patenten en verkooppunten in ruim 60 landen is Philips één van de drie marktleiders op het gebied van Healthcare, Lighting en Consumer Lifestyle. Over heel de wereld werken er meer dan 117.000 mensen bij Philips. Het is dan ook niet vreemd dat er massaal online gesolliciteerd wordt op functies binnen deze multinational. Veel van die sollicitanten hebben geen goed beeld van wat werken bij Philips precies inhoudt. Op de oude carrièrepagina ontbreekt het aan een goed verhaal, waardoor het aantal bruikbare sollicitaties in verhouding laag is.

Philips Global Careers
Freshheads bedacht Philips Global Careers. Een internationaal online concept dat de potentiële werknemer onderdompelt in de wereld van Philips. De huidige carrièrepagina heeft een make-over ondergaan en maakt met behulp van visual storytelling het werken bij Philips kraakhelder. Het concept is met succes gepitcht aan het management en inmiddels uitgewerkt tot een interactieve én flexibele ‘verhalenverteller’.

Met Philips Global Careers staan de missie, visie en kernwaarden centraal. Medewerkers krijgen een stem en producten en processen worden inzichtelijk gemaakt. Door middel van een interactief storyboard kunnen afbeeldingen, quotes, video’s en audio naar eigen wens ingezet worden. Alles is aanklikbaar en gelinkt met onderliggende detailpagina’s en social media kanalen. Het storyboard is op te bouwen in disciplines. Per discipline kan Philips nieuwe verhalen toevoegen of bestaande verhalen veranderen.

Met vestigingen in meer dan 60 landen heeft Philips te maken met zowel cultuur als taalverschillen. Zo komt hetzelfde verhaal misschien beter tot uiting in een geheel andere vorm. Met Philips Global Careers kan Philips per land, taal of cultuur het verhaal volledig aanpassen. Uiteindelijk is deze tool een toevoeging op het bestaande zoeksysteem waar Philips mee werkt. In dit systeem zoek je naar beschikbare banen én solliciteer je direct online.

Met behulp van de tool kan de potentiële medewerker het verhaal aan zichzelf spiegelen en de vraag stellen: past dit bedrijf echt bij mij? Hiermee wil Philips het aantal geschikte kandidaten verhogen en met hen een lange termijnrelatie opbouwen. Freshheads ontwierp ook het design en deed de HTML voor Philips Global Careers. De techniek is gemaakt door Cognizant. Bekijk hier de website!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR