Van kop tot teen ontspannen

Ze is er iedere week en zorgt voor 20 minuten pure ontspanning. Onze masseuse Astrid de Nijs is nu een aantal jaar bij Freshheads en brengt lichaam en geest in balans tijdens de wekelijkse stoelmassages.


Van kinds af aan is het haar met de paplepel ingegoten. Astrid: “Massage is zo gewoon voor mij. Als er vroeger iemand in het gezin ergens last van had stond ik meteen te masseren.” Het was dan ook een logische stap dat zij de opleiding tot masseuse ging volgen.

Stoelmassages
Een onderdeel van deze opleiding was de stoelmassage. Om examen te doen moest ze 100 verschillende mensen masseren. Bij Freshheads mocht ze oefenen en dat beviel goed. In januari 2011 is ze officieel gestart als gediplomeerd masseuse. Ze startte met het geven van stoelmassages. Al snel werden deze stoelmassages gewone massages op een massagetafel met lekkere oliën.

Investeren in je personeel
Astrid: “Ik merk dat de heads vaak last hebben van dezelfde kwaaltjes. Ze zitten toch de hele dag achter de computer. Het is belangrijk dat ze tijdens het werk bewust zijn van hun lichaam. En dat bewustzijn zie ik groeien.” Ziekteverzuim gaat omlaag, heads zitten beter in hun vel én zijn weer ontspannen. Astrid: “Het is geen luxe, maar noodzaak. Een investering in je personeel.”

Astrid geeft met haar bedrijf Van Kop tot Teen diverse massages en yogalessen voor particulieren en bedrijven. Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op haar website.

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR