Emerce eDay 2012 succesvol

Met een voldaan gevoel kijken we terug op een succesvolle editie van Emerce eDay 2012. Met 9 heads zijn we afgereisd naar Rotterdam om bij te dragen aan hét event voor e-business, media en marketing. Naast sponsor waren we aanwezig als standhouder én onderdeel van het uitgebreide sprekersprogramma.

Jaarlijks komen er zo’n 1.600 zogenoemde ‘decision makers’ op het event af. De Emerce eDay is bij uitstek de gelegenheid je organisatie te presenteren. Ieder jaar is het weer een uitdaging een nieuw, innovatief en creatief standconcept te bedenken. Na een stevige brainstormavond was het al snel duidelijk dat we iets met het 10-jarig bestaan wilde doen. Maar hoe maak je dit interessant voor de bezoekers?

10 jaar internet, 10 jaar Freshheads
Het idee was er. Nu de uitvoering nog. Via social media vroegen wij onze volgers wat hen is bijgebleven van het internet in de afgelopen 10 jaar. Die belangrijkste internetgebeurtenissen hebben we vervolgens verwerkt in een tijdlijn. Dit gecombineerd met de belangrijkste Freshheads gebeurtenissen. De stand kreeg langzaam vorm tot een mini internetmuseum. Het moest een plek worden waar je herinneringen ophaalt. Met oude artikelen, gebeurtenissen en de grappigste internetmemes. Een plek waar je tegen elkaar zegt: “Ohja, weet je nog!” En dat is volgens ons goed gelukt.

Emerce eDay 2012
Gisteren was het zover. De Van Nelle Fabriek in Rotterdam was omgetoverd tot een inspiratiebeleving vol ondernemingen die hun product op de meest creatieve manier presenteren. Nationale en internationale sprekers gaven inspirerende keynotes. Zo spraken onder andere Matthew Stinchcomb van Etsy, Ben Jones van AKQA, Christina Bondolowski van Coca-Cola en onze eigen heads Wout Withagen en Gijs van Zon.

#APIfirst
Met het onderwerp ‘Why the API will be your core business’ gaven Gijs en Wout een workshop. Met zo’n 60 deelnemers bespraken zij hoe het huidige web langzaam aan het afbrokkelen is door het groeiende aantal gesloten platformen. En hoe je een API kunt inzetten om mee te gaan met deze trend.

Bekijk hier de PowerPoint presentatie:

Meer foto’s van Emerce eDay 2012 vind je hier!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR