Do It Yourself at Incubate

“You are Incubate” is het thema van het Tilburgse kunstfestival Incubate 2012. Dit jaarlijks terugkerend en multidisciplinair stadsfestival richt zich op de zogenoemde ‘cutting-edge cultuur’. Incubate vindt plaats op 10 t/m 16 september 2012 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Culturele grenzen verleggen, dat is waar het om gaat. Een bijzondere aangelegenheid is het DIY Conference, dat geheel in het teken staat van DIY-cultuur. Freshheads deelt haar expertise op 14 en 15 september naast onder andere Simon Reynolds, Robert Levine en Mark Fisher in De NWE Vorst in Tilburg.

Het heft in eigen handen
Do It Yourself cultuur, inmiddels een term die zijn weg heeft gevonden in de mediabranche. We kruipen tegenwoordig zelf achter onze laptop, microfoon of camera en zijn niet meer afhankelijk van de tot voorheen essentiële tussenpersonen. We produceren en publiceren onze eigen muziek, video’s en literatuur. Platen- en filmmaatschappijen, uitgeverijen en distributiekanalen worden steeds meer overbodig en dienen met nieuwe verdienmodellen het tij te keren. In deze DIY-cultuur is er wel ruimte voor nieuwe tussenschakels. Voorbeelden hiervan zijn vergelijkingssites of platforms als Werkspot.nl en Zorgvoorelkaar.com waar vraag en aanbod wordt samengebracht.

Freshheads tijdens DIY Conference 2012
Tijdens het DIY Conference 2012 host Freshheads haar eigen sprekersprogramma. Een zaal in De NWE Vorst staat op vrijdag en zaterdag in het teken van veranderingen in de mediabranche, en hoe men hier op in kan spelen. Naast Freshheads zelf, spreken ook partners: Lewis PR, Somehow, I-nspire en Zorgvoorelkaar.com.

Programma Freshheads

Vrijdag 14 september 2012
13:00 – 14:00 | Wout Withagen (Algemeen directeur Freshheads)
– “It’s the end of the web as we know it”.
13:45 – 14:45 | Jurriaan de Reu (Hoofd Creative & Digital Lewis PR)
– “You are the media: why artists have to become creators of media”
15:15 – 16:15 | Mathijs Huis in ’t Veld (Mede oprichter I-nspire en Zorgvoorelkaar.com)
– “How the DIY-mentality of social entrepeneurs changes the world”

Zaterdag 15 september 2012
13:45 – 14:45 | Wilbert Baan en Marco van Heerde (Oprichter Somehow)
– “Hoe design innovation je leven leuker maakt”
15:15 – 16:15 | Evert Hilhorst (Interactive designer bij Freshheads)
– “The internet of things”

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de seminars.

Pay What You Want
Uiteraard is er nog veel meer te zien, beleven en bij te wonen tijdens de DIY Conference. Klik hier voor het volledige programma! Tickets voor de conferentie zijn op basis van het “Pay What You Want-principe”. Men bepaalt zelf de prijs van het kaartje. Hiermee wordt aangegeven wat zij op basis van kwaliteit het programma waard vinden. Meer informatie over het DIY Conference is te vinden op www.incubate-innovation.org. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent Freshheads bij Incubate via Facebook en Twitter. Twitter ook zelf mee met #DIY12!

Meer weten?

Shari Hubeek Communicatie & PR