Website ‘De Gezonde Stad’ nu online!

Stel je voor: je woont De Gezonde Stad’ is een stichting die zich inzet voor zo’n stad: Amsterdam, in dit geval. De stichting wil de stad binnen dertig jaar gezond maken. Klimaatneutraal, gezonde lucht en grote groene buitenruimtes. De eerste stap om Amsterdammers bewust te maken van de voordelen van een ‘Gezonde Stad’ is om een website te lanceren waarop de initiatieven aan de burgers worden uitgelegd. Freshheads werd ingeschakeld om zorg te dragen voor zo’n site.

Samen met De Gezonde Stad zijn we gaan nadenken over het concept achter de nieuwe website. Daarna is het project langs onze studio gegaan, waar interactieontwerpers en grafisch ontwerpers het design hebben bedacht. Tot slot hebben we zorg gedragen voor de technische ontwikkeling en livegang van de site. Het bijzondere is dat dit hele project, van brainstormsessies tot lancering, net iets meer dan een maand geduurd heeft!

Inhoud
Hoe ziet de site eruit? Allereerst hebben we een groene gids gecreëerd waarop de kaart van Amsterdam verschijnt, met daarop alle initiatieven. Hiermee bedoelen we de locaties van alles wat met gezonde, slimme,  groene en schone initiatieven te maken heeft. Enkele voorbeeldjes: watertappunten, biologische winkels, 2ehands winkels, kleding-inzamel plekken, oplaadpunten voor elektronische auto’s, etc.  Op een ander gedeelte van de site hebben bezoekers de mogelijkheid om ideeën in te sturen. De ideeën zijn onderverdeeld in drie thema’s: gezonde lucht, gezond klimaat en meer groen. Bezoekers kunnen er hun eigen ideeën kwijt, stemmen op ideeën van anderen en reageren. Uiteindelijk ontstaat er op deze manier interactie tussen de stichting en de bezoekers, maar ook tussen de bezoekers onderling. Een goed idee kan een Point of Interest worden wat uiteindelijk verschijnt op de kaart.

Oftewel, enerzijds is er nu een beknopte en informatieve site over het initiatief van stichting De Groene Stad, anderzijds zien we een mooie actiesite waarop mensen kunnen stemmen, reageren en discussiëren. Zo wordt er draagvlak gecreëerd voor potentiële alternatieven en een groen, duurzaam Amsterdam!

Meer weten?

Freshheads