Incubate & Freshheads winnen Gouden Struis!

AfLoyal Class van Incubate, die samen met Freshheads werd ontwikkeld. Voor het eerst zijn er dit jaar twee winnaars uitgeroepen. Omdat een andere genomineerde (Parktheater Eindhoven) ook een steengoede campagne heeft neergezet, zijn we samen met hun de winnaars van het Gouden Struis 2012! Campagne Wat hield de Loyal Class campagne precies in? Incubate wilde Social Media aangrijpen om het festival te laten promoten door social media-gebruikers. Wanneer deze gebruikers op social media (Twitter, Facebook) over Incubate praatten kregen ze hier credits voor. Het enige wat er moest gebeuren was dat de accounts van deze gebruikers werden gekoppeld aan Incubate. Om de community te belonen voor het promoten van Incubate werden prijzen uitgedeeld. Degenen met het hoogste aantal credits werden bijvoorbeeld beloond met een gesigneerde LP of een shirt. Dit systeem, samen door Freshheads en Incubate bedacht, werd FH social genoemd. Vooraf werd gemikt op minimaal 50 actieve gebruikers die hun social media-accounts wilden koppelen aan Incubate. Uiteindelijk zijn dit er rond de 500 geworden! Doordat deze campagne voor veel exposure heeft gezorgd bij Incubate mogen we zeggen dat het een geslaagd project is geworden.

Afgelopen dinsdag 29 mei vond in Amsterdam de uitreiking van De Gouden Struis 2012 plaats. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste marketingcampagne binnen de podiumkunsten. Het doel van de prijs is het verbeteren van de kwaliteit van marketingacties en het bevorderen van de uitwisseling van ideeën op dit vlak. De prijs is vernoemd naar de struisvogel die vroeger de Theater & Concertbon sierde. Uit alle inzendingen zijn vier genomineerden overgebleven, waaronder de campagne Loyal Class van Incubate, die samen met Freshheads werd ontwikkeld. Voor het eerst zijn er dit jaar twee winnaars uitgeroepen. Omdat een andere genomineerde (Parktheater Eindhoven) ook een steengoede campagne heeft neergezet, zijn we samen met hun de winnaars van het Gouden Struis 2012!

Campagne
Wat hield de Loyal Class campagne precies in? Incubate wilde Social Media aangrijpen om het festival te laten promoten door social media-gebruikers. Wanneer deze gebruikers op social media (Twitter, Facebook) over Incubate praatten kregen ze hier credits voor. Het enige wat er moest gebeuren was dat de accounts van deze gebruikers werden gekoppeld aan Incubate. Om de community te belonen voor het promoten van Incubate werden prijzen uitgedeeld. Degenen met het hoogste aantal credits werden bijvoorbeeld beloond met een gesigneerde LP of een shirt.

Dit systeem, samen door Freshheads en Incubate bedacht, werd FH social genoemd. Vooraf werd gemikt op minimaal 50 actieve gebruikers die hun social media-accounts wilden koppelen aan Incubate. Uiteindelijk zijn dit er rond de 500 geworden! Doordat deze campagne voor veel exposure heeft gezorgd bij Incubate mogen we zeggen dat het een geslaagd project is geworden.

Meer weten?

Freshheads