De Arduino voor beginners

Eén van onze Heads, Evert Hilhorst, kwam onlangs met een tof idee. Het leek hem leuk om een middagje te gaan experimenteren met Arduino. De Arduino is een microcontroller waar je allerlei sensoren en schakelaars op aan kunt sluiten.

“Arduino is an open-source electronics prototyping platform based on flexible, easy-to-use hardware and software. It’s intended for artists, designers, hobbyists, and anyone interested in creating interactive objects or environments.”
Nu is de kans groot dat er onder de volgers van Freshheads ook geïnteresseerden zijn om hier aan mee te doen. Vandaar dat we jullie óók willen uitnodigen!

Wat willen we gaan doen?
Omdat niet iedereen weet wat een Arduino is en wat je er mee kunt zal Evert eerst een kleine presentatie geven over de mogelijkheden. Na deze presentatie gaan we echt aan de slag. Hiervoor heb je uiteraard wel een Arduino nodig. Het beste is dan om de starterskit aan te schaffen waarmee we dan samen verschillende experimenten kunnen uitvoeren. Vergeet ook niet je laptop mee te nemen.

Wanneer en waar?
Als datum hebben we de vrijdagmiddag van 11 mei uitgekozen. Vanaf 4 uur is iedereen welkom en zullen we beginnen met de presentatie. Rond 7/8 uur verwachten we klaar te zijn.

Wil je meer weten over de Arduino, kijk dan hier: http://www.arduino.cc
Enkele voorbeelden van projecten: http://www.creativeapplications.net/category/arduino-2/ & http://hacknmod.com/hack/top-40-arduino-projects-of-the-web/
Webshop voor onderdelen: http://www.floris.cc

Tip: als je via Pieter Floris onderdelen bestelt, gebruik dan de vouchercode SOFRESH12 voor een korting op de verzendkosten!

Meer weten?

Freshheads