Het gemak, van de 10.000scholen-app?

De Zaak Onderwijs heeft samen met partners Freshheads en GSD besloten de ouders een handje te helpen. Het concept 10.000scholen.nl is een applicatie waarop bezoekers scholen kunnen vergelijken. De bezoeker kan maximaal 4 scholen uitzoeken en deze vervolgens via een helder rapport met elkaar vergelijken. 10.000scholen.nl maakt gebruik van Open Data die beschikbaar is gesteld door de overheid. Scholen kunnen hun pagina indien nodig, zelf aanvullen om het beeld over de school te verduidelijken. De applicatie Een mooi concept, maar hoe maak je een gebruiksvriendelijke applicatie waarin alle scholen in Nederland makkelijk te vergelijken zijn? De interactie ontwerpers van Freshheads bedachten een overzichtelijke interface. Hierin wordt de bezoeker voorop gesteld en doet de applicatie het meeste werk. De bezoeker hoeft slechts de gewenste scholen te zoeken, max 4x klikken om de scholen toe te voegen aan de vergelijking en voilà… het rapport staat klaar, vergelijken maar! Duidelijk, gestructureerd en doelgericht. Uiteraard hebben we de applicatie in een mooi jasje gestoken en de HTML verzorgd. Partner GSD heeft voor dit concept de backend verzorgd. De toekomst In toekomst zal de hoeveelheid informatie op de applicatie worden uitgebreid en nóg eenvoudiger worden weergegeven. Ook zijn er plannen om deze informatie beschikbaar te stellen via een API voor partners en gemeentes. De eerste versie van de applicatie is ontwikkeld met een relatief klein budget. Omdat wij Open Data initiatieven zoals ondersteunen, zijn we extra trots dat wij ons steentje mochten bijdragen! Stemmen op de app kan ook! Klik hier

Meer dan 10.000 basis- en middelbare scholen, verschillende onderwijsstijlen en variërende school samenstellingen… Ga dan maar op zoek naar de juiste school! Hoeveel leraren zijn? Hoe groot zijn de klassen? Wat is het gemiddeld niveau van de leerlingen? Wat is het oordeel van de inspectie? Initiatiefnemer; De Zaak Onderwijs heeft samen met partners Freshheads en GSD besloten de ouders een handje te helpen.

Het concept
10.000scholen.nl is een applicatie waarop bezoekers scholen kunnen vergelijken. De bezoeker kan maximaal 4 scholen uitzoeken en deze vervolgens via een helder rapport met elkaar vergelijken. 10.000scholen.nl maakt gebruik van Open Data die beschikbaar is gesteld door de overheid. Scholen kunnen hun pagina indien nodig, zelf aanvullen om het beeld over de school te verduidelijken.

De applicatie
Een mooi concept, maar hoe maak je een gebruiksvriendelijke applicatie waarin alle scholen in Nederland makkelijk te vergelijken zijn? De interactie ontwerpers van Freshheads bedachten een overzichtelijke interface. Hierin wordt de bezoeker voorop gesteld en doet de applicatie het meeste werk. De bezoeker hoeft slechts de gewenste scholen te zoeken, max 4x klikken om de scholen toe te voegen aan de vergelijking en voilà… het rapport staat klaar, vergelijken maar! Duidelijk, gestructureerd en doelgericht. Uiteraard hebben we de applicatie in een mooi jasje gestoken en de HTML verzorgd. Partner GSD heeft voor dit concept de backend verzorgd.

De toekomst
In toekomst zal de hoeveelheid informatie op de applicatie worden uitgebreid en nóg eenvoudiger worden weergegeven. Ook zijn er plannen om deze informatie beschikbaar te stellen via een API voor partners en gemeentes. De eerste versie van de applicatie is ontwikkeld met een relatief klein budget. Omdat wij Open Data initiatieven zoals ondersteunen, zijn we extra trots dat wij ons steentje mochten bijdragen!

Stemmen op de app kan ook! Klik hier

Meer weten?

Jamila Valk